Päivitetty 01.01.2016

Kodin saanut koira: BERTTA (Bunkkeripennut)


Berta (19)BERTTA

* Arvioitu syntymäaika 07/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

06.11.2015

Sisarukset Bertta, Bayley, Bodil päätyivät yhteistyökumppanimme Carmenin huostaan siten, että Carmenin ystävä toimitti ne turvaan sen jälkeen kun hän oli löytänyt nämä pennut hylättynä. Pennut oli laitettu pahvilaatikkoon ja jätetty oman onnensa nojaan. Pennut olivat löydettäessä vain noin kahden viikon ikäisiä ja painoivat vain 300-500 grammaa.

Nyt pennut ovat kasvaneet ja vahvistuneet siten että ovat valmiita etsimään omia kotejaan. Bertta on sisaruksista ujoin ja alistuvin. Joskin kaikki sisarukset ovat pennuille tyypilliseen tapaan leikkisiä ja iloisia. Pennut ovat myös tottuneita muihin koiriin. Bertta nauttii sylissä olemisesta ja rapsuttelusta.

Bertta painaa tällä hetkellä noin 3 kiloa. Bertan aikuispaino tulee olemaan noin 5-7kg. Bertta tulee jäämään kooltaan pieneksi.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bertta tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan Bertan kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Bertta saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bertta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

18.11.2015

Suloinen Bertta on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

01.01.2016

Bertta saapui omaan kotiinsa uudeksi vuodeksi.

Bertan yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

 

videoita Bertasta sisaruksineen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.