Päivitetty 30.03.2019

Kodin saanut koira: BIEGGO


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
13.2.2019

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhan rakennusprojekti startattiin toukokuussa 2016 ja se on jatkunut näihin päiviin asti ollen nyt aivan loppumetreillä. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö tulee jatkumaan eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Bieggo tuli loppuvuodesta 2018 Veeraa vastaan läheisellä peltotiellä, kun Veera oli kävelemässä kauppaan. Bieggo ihmetteli Veeraa pientareella ja oli kiinnostunut, mutta jännittynyt. Veeran paluumatkalla reilun tunnin päästä tämä pörröturkki istui edelleen samassa paikassa, joten Veera jäi sitä jututtamaan. Bieggo vispasi ujosti töpöhäntäänsä ja alkoi luottamaan nopeasti Veeraan niin paljon, että sen sai nostettua syliin. Veera alkoi kantamaan Bieggoa mukanaan tarhalle eli kotiin, mutta pian joku ystävällinen kyläläinen pysähtyi autolla ja antoi heille kyydin.

Bieggo on rauhallinen, kohtelias, herttainen, mutta kuitenkin hieman pidättyväinen poika. Se ei tuo itseään suoraan tykö, mutta hetken hengailun jälkeen se tulee jo itse lähemmäs ja nauttii huomiosta. Bieggo tykkääkin rapsutuksista ja ilostuu kovasti, kun saa huomiota. Bieggon töpö vispaa vimmatusti ja se steppaa vähän etujalkoja sekä nojautuu hellästi vasten. Bieggo jännittää jonkin verran käsittelyä, mutta pysyy rauhallisena. Bieggon tulevan perheen on hyvä varautua siihen, että Bieggon kanssa erilaisia koiran käsittelytilanteita joutuu todennäköisesti harjoitella ja totutella niihin askel kerrallaan. Tulevan perheen on hyvä varautua myös Bieggon pörröisen turkin säännölliseen hoitoon.

Kotioloissa, kun ympäristö rauhoittuu, Bieggo todennäköisesti avautuu enemmän ja siitä saakin varmasti tosi kivan kaverin niin kävelylenkille, kuin myös kotoiseen leffailtaankin. Energiatasoltaan Bieggo on ikäisekseen rauhallinen ja tarhalla se viihtyy enimmäkseen kopissa. Tällä hetkellä Bieggo jakaa häkin Eonan kanssa ja niillä menee hyvin yhdessä. Bieggo tulee kyllä perushyvin toimeen muiden koirien kanssa,  mutta todennäköisesti se viihtyisi parhaiten perheen ainoana silmäteränä. Bieggo ei ole tarhalla haukkunut kovin paljoa, mutta alussa se ulvoi jonkin verran ihmisen perään, kun sen luota lähti pois.

Bieggolla oli löytyessä iso karvaton kohta rinnassa ja siinä on edelleen vähemmän karvoja kun muualla. Iho on siisti ja terveen näköinen, mutta siinä ei kasva karvoja.

Bieggo on noin 45cm/14 kg.

Päivitykset
30.3.2019
Tänään alkoi Bieggon uusi elämä. Bieggo lensi Suomeen oman perheensä syliin. Onnea Bieggolle ja perheelle yhteiseen tulevaisuuteen!

26.2.2019
Bieggolle kerrotaan tänään ihania uutisia, Bieggo on varattu omaan kotiin perheensä ainoaksi silmäteräksi.

13.2.2019
Bieggo tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bieggo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bieggo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.