Päivitetty 06.03.2019

Kodin saanut koira: BINITA


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

29.11.2018

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vanha pariskunta toi Binitan tarhalle touko-kesäkuun aikoihin, kun eivät enää pystyneet huolehtimaan Binitasta. Binitalla oli romanialaisittain tuuria, ettei sitä sentään hylätty kadulle. Kulkureiden aktiivien tavatessa Binitan syyskuussa, Dr. Adina kuvaili Binitaa oikein mukavaksi ja miellyttäväksi koiraksi, jolle tarha ympäristö ei  alkuun tehnyt hyvää.  Se oli  hämillään vielä kaikesta tapahtuneesta ja  tarhalla olosta, tämä näkyi siten, että se on oli tavatessa aika arka ja uusia ihmisiä kohtaan hieman hitaasti syttyvä. Binita oli tilanteen aikana kovin jännittynyt, eikä se viihtynyt sylissä kuvien oton aikana. Tuttujen ihmisten kanssa Binita on mutkaton ja paljon avoimempi sekä se nauttii hellyydestä. Binita asui aiemmin ulkohäkissä, mutta tiirikoidessaan itsensä häkistä ulos 3-4 kertaa se siirrettiin sisälle asumaan. Binita tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja se ei reagoinut samassa huoneessa oleviin kissoihin, tilanne oli kuitenkin Binitalle jännittävä ja huomio keskittyi muualle jolloin sen kissojen kanssa toimeen tulemista ei voida sanoa varmaksi. Marraskuuhun loppuun mennessä Binita on alkanut jo ottaa rennommin ja tottua ympäristöönsä.

Binitalla on  40-45cm korkeutta ja typykkä painaa noin 15kg.

Päivitykset

23.2.2019
Kaunis Binita lensi tänään Suomeen ja pääsi kotiin, kaikkea hyvää Binitalle ja omistajalle.

12.1.2019
Binita on tänään varattu omaan kotiin.

29.11.2018
Aktiivimme tapasivat Binitan uudelleen marraskuun  loppupuolella. Binita oli tavatessa rento vaikka ympärillä oli paljon ihmisiä, toisia koiria ja kissoja. Kissojen keskellä olo ei haitannut neitiä lainkaan.  Ruoka on Binitan mielestä ihan huippu juttu ja se näkyy neidin linjoissa. Kun aktiiveilta loppui namit Binitan harmiksi, lähti se omatoimisesti muualle syömään ensin kissan kuivaruokaa, josta se vaihtoi märkäruokakupille, kun huomasi sellaisenkin herkun olevan saatavilla.  Kupit piti nostaa turvaan tältä ahmatilta, Binita jäi kaihoisasti istumaan ja tuijottamaan pöydällä olevia kuppeja. Rapsutuksia Binita rakastaa ja se oikein liimautui aktiiviemme kättä vasten, se onkin reipastunut hurjasti siitä kun se on viimeksi nähty.

5.11.2018

Binita aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Binita saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Binita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Binitan yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.