Päivitetty 06.03.2019

Kodin saanut koira: PRETTY GIRL (nyk. Tellu)


Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

29.11.2018
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Joku oli löytänyt Pretty Girlin noin 2 kk ikäisenä pentuna ja tuonut sen Adinalle. Saapumis hetkellä se oli ollut todella huonossa kunnossa, se oli mitä luultavimmin joutunut auton yliajamaksi tai hakattu pahasti. Aika on auttanut Pretty Girliä, se on parantunut ja elämänsä kunnossa.

Pretty Girlin seurana samassa häkissä asuu tällä hetkellä Benina ja Santtu. Pretty Girl on tämän porukan rohkein  ja se kiinnostuu vieraista samantien, se tulee luokse ja jää siihen. Pretty Girl käyttäytyy samalla tavalla vieraiden kuin sille tutun Adinankin kanssa. Tässä koirassa ikä hämää ja yllättää täysin, Pretty Girl on mielettömän viisaan ja aikuismaisen oloinen. Se on todella rauhallinen, mutta se on myös helppo saada innostumaan yhdessä  puuhailusta. Tälle tytölle kelpaavat  namit ja se onkin niillä hyvin motivoitavissa. Se tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, eikä sillä ole koskaan ollut sanottavaa kenellekkään. Pretty Girl tykkää kovasti huomiosta ja saattaa haukkua jos ei sitä saa, muutoin sen ei kuulla erityisesti haukkuvan.

Pretty Girl on noin 65cm korkea ja se painaa tällä hetkellä noin 30kg.

 

Päivitykset

2.3.2019
Upea Pretty Girl lensi tänään kotiinsa Suomeen ja pääsi oman perheen luo, onnea Pretty Girl ja perhe.

26.1.2019
Pretty Girl on varattu tänään omaan kotiin.

29.11.2018
Pretty Girl on kasvanut viime kerrasta niin korkeutta kuin painoakin, se on päässyt hieman tuhtiin kuntoon. Tyttö oli tavatessa reipas ja avoin, se antoi hyvin koskea ja söi nameja nätisti. Jälleen se sai rauhallisuudestaan kehuja.

24.10.2018

Pretty Girl aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pretty Girl saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pretty Girl on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.