Päivitetty 06.10.2019

Kodin saanut koira: BLACK BINGO


Syntymäaika: 01/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

 

Perustiedot ja tausta
26.7.2019
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Kyläläiset ovat pelastaneet Bingon ihan pienenä pentuna, ruokkineet sitä pentuna pullolla ja antaneet kasvaa takakujallaan. Bingosta on siis pienestä pitäen huolehtineet ihmiset ja siitä huomaakin, että se luottaa ihmisiin. Kuukausi sitten Bingoa hoitaneet ihmiset ovat pyytäneet Luizaa ottamaan Bingon hoitoonsa.

Bingo on iloinen, eläväinen, reipas, sosiaalinen ja kiltti koira.  Bingoa saa vieraatkin ihmiset koskea miten vaan, se ei arastele kosketusta yhtään. Bingolle maistuu herkut, mutta herkkuja tärkeämpää sille on ihmiset ja niiden huomio ja rapsutukset. Bingo hypähtelee ihmistä vasten, mutta se ei vaikuta ylienergiseltä, vain innostuneelta. Bingo osaa kyllä myös rauhoittua ja se ottaa kontaktia ihmiseen mielellään. Bingo haukkuu, kun innostuu, esimerkiksi kun naapurin koirat leikkivät. Tällä hetkellä Bingo asuu aran nartun kanssa ja Luiza kertoo, että Bingo tulee muiden koirien kanssa toimeen. Bingo on ihan valmis pakkaus, missä on tämän hauskan pötkylän koti?

Bingo on pötkylänmallinen koira, jolla on laineikas kiiltävä turkki. Bingon paino ei saisi nousta, ettei sen selkä ja nivelet rasittuisi painosta. Bingo on arviolta noin 40 cm ja 12 kg kooltaan.

Päivitykset
5.10.2019
Ihana, iloinen Bingo lensi omaan kotiin Suomeen.

16.8.2019
Iloinen Bingo on varattu omaan kotiin Suomeen, jossa varmasti rapsutuksia ja rakkautta hänelle tulee riittämään!

26.7.2019
Bingo tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan, jossa rakkautta ja rapsutuksia riittää.

________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bingo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bingo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bingon yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa