Päivitetty 01.02.2021

Kodin saanut koira: BLACK BINGO


Syntymäaika: 01/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 11.1.21)

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Kyläläiset ovat pelastaneet Bingon ihan pienenä pentuna, ruokkineet sitä pentuna pullolla ja antaneet kasvaa takakujallaan. Lopulta he toivat Bingon Luizan luokse. Suomeen omaan kotiin Bingo saapui lokakuussa 2019.

Aina elämä ei mene suunnitelmien mukaan. Oltuaan Suomessa reilun vuoden Bingo palaa nyt takaisin etsimään kotia. Bingo viihtyisi todennäköisesti parhaiten rauhallisemmassa ympäristössä, joten sitä ei luovuteta kaupungin keskustaan. Bingo varmasti myös nauttisi omasta pihasta, jossa saisi juosta. Bingoa ei luovuteta lapsiperheeseen, ensimmäiseksi omaksi koiraksi eikä kissakotiin.

Suomessa viettämänsä reilun vuoden aikana Bingo on jo oppinut monia kotikoiran taitoja. Kotiin tulevat vieraat ihmiset kuitenkin voivat kiihdyttää Bingoa, ja se tarvitsee apua silloin rauhoittumiseen. Bingo hyppii ihmisiä vasten ja saattaa hammastella samalla. Kotihoidossa tämä käytös on vähentynyt, kun huomiota saa vain rauhallisesta käyttäytymisestä.  Kauniissa hihnakävelyssä Bingolla on vielä harjoiteltavaa.

Bingo on energinen, iloinen, vilkas ja nopea oppimaan. Bingo etsii kotia, jossa on koirakokemusta mielellään vilkkaista koirista ja jossa osataan tukea Bingoa oikealla tavalla häntä jännittävissä ja kiihdyttävissä tilanteissa. Koska Bingossa on paljon energiaa, sitä tulee myös osata auttaa sen energian purkamisessa mielekkääseen tekemiseen ja lisäksi sille tulisi opettaa rauhoittumisen taitoa. Bingo voisi nautti rallytokosta tai nenätyöskentelystä, mutta vähintään sillä pitää olla elämässä riittävästi niin liikuntaa kuin pulmapähkinöitä, joihin kuluttaa energiaansa. Bingo on kotihoidossa leikkinyt paljon kotihoitajan narttukoiran kanssa. Bingolle olisikin parasta, jos uudessa kodissa olisi seurana leikkisä tyttökaveri, joka olisi vähintään saman kokoinen kuin Bingo.

Bingo on pötkylänmallinen koira, jolla on laineikas kiiltävä turkki. Bingon paino ei saisi nousta, ettei sen selkä ja nivelet rasittuisi painosta. Bingo on arviolta noin 40 cm ja 16 kg kooltaan.

Bingo on kotihoidossa Helsingissä, jonne sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset
1.2.2021
Ihastuttava Bingo on tänään muuttanut oman kotiin.

27.1.2021
Ilopilleri Bingo on löytänyt oman kodin, ja muuttaa pian perheensä luokse.

11.1.2021
Bingo sai kuluneella viikolla poseerata kameran edessä, mikä sekin luonnistui tältä taitavalta poitsulta kuin ammattilaiselta. Bingolle lisättiin uusia kuvia valokuvassessiolta.

3.1.2021
Kotihoitaja kertoo Bingon jaksosta kotihoidossa seuraavasti:

Bingon jakso kotihoidossa on alkanut oikein hyvin. Ensimmäisten päivien pienen jännityksen jälkeen Bingo on tutustunut hoitopaikan muihin eläimiin, totutellut kiireettömään ulkoiluun ja alkanut nauttimaan pitkistä päikkäreistä. Alusta asti Bingon kanssa on etsitty rentoutta ja keinoja laskea kierroksia. Ulkona Bingo on oppinut hidastamaan tahtia, vaikka remmi välillä vielä kiristyykin jonkun hyvän hajun takia. Autotien lähellä kävely ei enää nosta Bingon kierroksia niin kovin ylös, ja pyörät ja ohikulkijat voi päästää ohi ilman villiintymistä.

Sisällä Bingo osaa olla hienosti rauhassa, vaikka hoitopaikan kissaa pitääkin välillä päästä jahtaamaan. Myös vieraiden ihmisten kohtaamista on harjoiteltu sisällä ja ulkona, ja Bingo on tajunnut, että ihmiset ovat varsin kivoja etenkin silloin, kun niitä vasten ei pompi.

Bingo on hauska ja kekseliäs koira, jolle saa olla lähes koko ajan antamassa tekemistä. Etenkin kotihoitopaikan pieni, nuorempi narttukoira on Bingolle hyvä kaveri ja myös apu rauhoittumiseen. Bingolle on silti tärkeää olla välillä myös omissa oloissaan, jolloin se saa nukuttua parhaiten.

19.12.2020
Bingo palaa Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

5.10.2019
Ihana, iloinen Bingo lensi omaan kotiin Suomeen.

26.7.2019
Bingo tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan, jossa rakkautta ja rapsutuksia riittää.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Bingo on ennen Suomeen saapumista kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bingo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin  luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bingon yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.