Päivitetty 17.01.2021

Kodin saanut koira: LEMBI (nyk. Hekla)


Syntymäaika: n. 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

Lembi on herättänyt runsaasti ihastusta ja saanut niin monta kotitarjousta, että uusia ei toistaiseksi oteta vastaan. Suurkiitos kaikille kiinnostuneille.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.10.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Kesällä 2020 Cosoban tarhalle päätyi pieni, tiineenä oleva kultaturkkinen tyttö, Lembi. Lembi synnytti kaksi pentua, joiden kanssa Lembi vietti ensimmäiset kaksi kuukautta tiiviisti yhdessä, mutta koska pennut eivät enää kaipaa emoaan samalla tavoin kuin alussa, on Lembi päässyt ottamaan hieman kovasti kaipaamaansa etäisyyttä. Lembi ei osoittautunut mitenkään erityisen hyväksi emoksi, mutta kuten Adinakin totesi, “on mahdotonta olla täydellinen”. Vaikka Lembille on ihan ok pitää pientä hajurakoa omaan jälkikasvuunsa, on se muita koiria kohtaan kiltti ja sosiaalinen. Isommassakin koiraporukassa elo sujuu Lembiltä hyvin. Myös ihmisten kanssa Lembi tulee hyvin toimeen. Lembi vaikuttaa mutkattomalta ja mukavalta peruskoiralta, joka varmasti sopisi rakastetuksi perheenjäseneksi monenlaiseen perheeseen.

Suloinen Lembi on noin kaksi vuotta vanha (10/2020) ja painaa kutakuinkin 5 kiloa, eli kyseessä on pieni koira.

Päivitykset

17.1.2020
Vihdoin oli äitikoira Lembin vuoro matkustaa Suomeen omaan kotiinsa ja eilen se pääsikin tapaamaan oman perheensä pitkän odotuksen jälkeen! Lembi sai uudeksi nimekseen Hekla.

26.10.2020
Suloinen pikku-Lembi on varattu! Oma perhe odottaa malttamattomana, että on Lembin vuoro matkustaa Suomeen.

3.10.2020
Lembi pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotia.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lembi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lembi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.