Päivitetty 17.11.2015

Kodin saanut koira: BLANCA


Suloinen Blanca 5/2015

Suloinen Blanca 5/2015

BLANCA

* narttu

* noin 2-vuotias

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

24.5.2015
Blanca pääsi Kulkurien yhteistyökumppanin Mihaela Soaren luokse turvaan. Mihaela löysi Blancan hylättynä eräältä markkina alueelta minne Blanca oli ilmeisesti tullut ruoantuoksun houkuttelemana. Blanca ei pelkää tai aristele ihmisiä joten väenpaljous markkinoilla ei tätä pientä koiraneitiä haitannut. Kun Mihaela houkutteli Blancaa, kipitti tyttö suoraan Mihaelan luokse ja on hyvin luottavainen ihmisiä kohtaan.

Blanca on rauhallinen ja maltillinen koira mutta tarvittaessa vauhtiakin löytyy. Blanca myös tykkää leikkiä muiden kanssa ja tuleekin hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Blanca nauttii rapsutuksista ja huomiosta.

Blanca on pienikokoinen, painoa on kertynyt vain noin 8 kg ja korkeutta on noin 25 cm.

Blancalla on lyhyehköt jalat ja pidempi selkä. Tämän ruumiinrakenteen omaavilla koirilla painon kurissapito on erityisen tärkeää sillä jalan nivelet joutuvat koetukselle jos joutuvat kantamaan suurta painoa. Hyvällä huolenpidolla, ruokinnalla ja sopivalla, säännöllisellä liikunnalla Blanca kuitenkin pärjää hienosti elämässä.

30.5.2015
Mihaela on pikkuhiljaa alkanut totuttelemaan Blancaa kissoihin. Sisätiloissa Blanca on tällä hetkellä aika rauhallisesti kisssojen kanssa mutta ulkona haluaa vielä juosta niiden perässä. Tulevassa kodissa voi siis löytyä myös kissa/kissoja kunhan omistaja sitoutuu jatkamaan tätä Mihaelan aloittamaa “kissaharjoittelua”.

Blancalle lisätty kuvia ja video, jonka voit katsoa täältä.

17.6.2015
Blanca varattiin tänään omaan kotiin 🙂

27.6.2015
26.6.2015 alkoi Blancan matka kohti kotia ja tassut koskettivat Suomen kamaraa puolen yön jälkeen. Onnea yhteiseen elämään Blanca ja perhe!

17.11.2015
Blancan kotimatka alkoi kesäisenä päivänä 26. kesäkuuta 2015. Keskiyön jälkeen tämän suloisen tättähäärän tassut koskettivat Suomen kamaraa ensimäistä kertaa ja kotimatka jatkui Helsinki-Vantaan lentokentältä oman perheen kanssa.

“Arki lähti kivasti käyntiin, Blanca keräili voimiaan ja tarkkaili omaa perhettään kiinnostuneena oppimaan tuntemaan jokaisen perheenjäsenen. Oltuaan kotonaan jonkun aikaa, Balnca oli sitä mieltä, että perhe on parasta ja heitä kannattaa hieman suojella. Tyttö ryhtyi pomottamaan vieraita hieman. Tätä ryhdyttiin kuitenkin treenaamaan ja nykyään vieraatkin ovat suurimmaksi osaksi ok, lapsivieraiden (eteenkin poikien) kanssa saa vielä pitää tilannetta silmällä kokoajan mutta pikkuhiljaa hyvää tulee.

Ulkona kuljetaan häntä pystyssä ja paljon rohkeammin kuin alussa liikuttiin. Blanca on kyllä kaikessa ollut erittäin helppo koira mielestämme, on ihana lenkkikaveri ja rakastaa olla metsässä jossa tytön voi huoletta laskea vapaaksikin. Ja voi, kuinka Blanca nauttii juosta!

Yksi asia mitä Blanca ei osannut tullessaan oli leikkiä. Edelleenkin treenaamme leikkimistä ja nyt Blanca jo osaakin vähän leikkiä tuttujen koirien kanssa. Leluista ja palloista ei ole vielä oikein vakuuttunut.. Kokoajan löytyy enemmän ja enemmän touhukkuutta Blancasta mutta on se perusluonteeltaan ruhallinen koira joka ei turhaan hötkyile.”

—————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blanca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blanca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.