Päivitetty 18.10.2020

Kodin saanut koira: BLANCHE (Golden girls)


Syntymäaika: Noin 2010
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 16.7.2020
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden vuosien ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carmenin uudesta yhdistyksestä, Carpesta, tuli toukokuusta 2016 lähtien yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista ja Kulkurit toteutti Carpe-projektin, jonka tavoitteena oli auttaa Carpen tarhan rakentamisessa. Projekti kesti kolme vuotta ja tuli päätökseen toukokuussa 2019.

Yksi koirista joka asustelee Carpen tarhalla on Blanche. Blanche on ollut Carpella noin kuukauden verran kämppiksensä, Rosen kanssa. Blanche ja Rose ovat suunnilleen saman ikäiset rouvat, arvion mukaan noin 9-vuotiaat. Kaksikko ovat asuneet aiemmin myös yhdessä, teollisuusalueella jonkin tehtaan edessä aidatulla alueella vahtikoirina.

Kuulumisia voimme nyt heinäkuussa kertoa sen verran, että Blanche ja Rose eivät enää asu yhdessä. Mummoilla alkoi ruokinta-aikana tulla sanomista toisilleen, enimmillään Rosen toimesta, ja tarhan henkilöt tekivät päätöksen erottaa mummelit toisistaan. Molemmat ottivat eron hyvin ja ovat jatkaneet eloaan yhtä kultaisina ja herttaisina kuin ennenkin. Rose varattiin omaan kotiin johon pääsee matkustamaan heti kun mahdollista ja nyt toivotaan Blanchelle samanlaista kotionnea!

Blanchen hampaat ovat vanhemman koiran hampaat, jotka myös kertovat tämän kultaisen rouvan eläneen vailla kunnollista huolenpitoa. Tästä syystä olisi hyvä, että Blanche pääsisi hammastarkastukseen ja saisi tarvittaessa hampaat hoidettua.

Kooltaan Blanche on noin 50cm ja painoa rouvalle on kertynyt noin 25kg.

Päivitykset

10.10.2020
Tänään oli ihana päivä. Blanche saapui Suomeen ja matka jatkui perheen kanssa Tuusulasta kotiin!

5.8.2020
Niin onnekkaasti kävi, että myös Blanche löysi sen oman kotinsa ja perheensä Suomesta. Hän on nyt varattu ❤️.

16.7.2020
Blanche on muuttanut erilleen kaveristaan Rosesta, joka varattiin omaan kotiinsa. Blanche on yhtä kultainen kuin ennenkin ja nyt toivotaan hänellekin sitä kotionnea!

26.1.2020
Joulukuussa 2019 oli jälleen Carpen tarhan vierailun aika. Blanche on tuttuun tapaan aivan upea ja mutkaton tyyppi. Tulee tervehtimään aktiiveja ja on kiinnostunut, haistelee tarkkaan. On hyvin kiinnostunut nameista ja nousee namien perässä ihmistä vasten. Ihana, rauhalline, avoin ja tasapainoinen koira. Myös ulkoisesti upeassa kunnossa, kaunis turkki. Blanche ja Rose ovat ihan loistavia yhdessä ja Veera vitsaileekin, että olisi ihan parasta jos nämä koirat voitaisiin adoptoida “kaksi yhden hinnalla” -periaatteella. Aina tällaista ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa, joten heidät voidaan myös erottaa, kunhan pääsevät hyvään kotiin.

Blanche ja Rose tulevat todella hyvin toimeen keskenään, ei mitään kärhämöitä. Kummatkin saattavat kyllä naapurille välillä vähän äristä ruoasta, yleensä tosin naapurin aloitteesta.

3.8.2019
Heinäkuussa aktiivimme matkaavat jälleen Carpelle ja tapaavat siellä myös Blanchin. Tämä ihana mummeli tulee heti aktiivien luokse. On reipas, ottaa kontaktia ihmiseen, osaa myös odottaa hyvin. Vaikuttaa rohkealta, antaa rapsuttaa, nauttii rapsutuksista ja jää siihen. Mahtava mummeli on hyväntuulinen ja sosiaalinen, eikä sen kuulla haukkuvan tarhalla.

30.5.2019
Blanche astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan toukokuussa 2019. Se on tuttavallinen, herttainen rouva. Todella tasapainoisen ja helpohkon oloinen ja vaikka se on ollut Carpella vasta niin vähän aikaa, se ei vaikuta olevan moksiskaan. Blanche antaa itsestään iloisen ja uteliaan kuvan ja tämä vaikuttaa myös olevan suhteellisen rauhallinen, eikä häsellä tai pompi turhia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blanche saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blanche on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blanchen yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.