Päivitetty 27.02.2018

Enkelikoira: BOBI


BOBI

* n. 7-vuotias

* uros

* Virossa

 

 

 

 

 

17.11.2012
Rakveren tarhalle mennessä on meteli välillä päätä huimaava. Monen koiran kuoro, jonka vahtiminen, kiihtyminen, ilahtuminen ja pelko oikein särkee korvia. Häkkirivien ohi käveleminen ja kaikkien haukkuvien, häkin seiniä vasten hyppivien ja ympyrää juoksevien koirien katsominen on lähes uuvuttavaa. Erään häkin luona havahtuu siihen, ettei siellä ole ketään. Juoma- ja ruokakupit ovat paikallaan, mutta yhtään koiraa ei näy. Hetken päästä näen jonkun kurkkaavan kopin takaa, hitaasti ja varovaisesti. Siellä on Bobi, suuren suuri koira, joka toivoisi olevansa pienen pieni. Niin pieni, ettei kukaan voisi nähdä häntä.

Bobi on syyskuussa 2012 tarhalle tullut noin 7-vuotias arka ja suuri koira, n. 70cm korkea. Tällä hetkellä Bobi on aika hoikassa kunnossa eikä häntä ole kastroitu. Bobin menneisyys ei ole todellakaan paras mahdollinen, sillä hän on elänyt koko elämänsä hyvin lyhyessä ketjussa 80-vuotiaan mummelin pihassa. Bobilla ei ole välttämättä montaakaan ihmiskontaktia ollut eläissään eikä se ole ikinä ennen nähnyt maailmaa vahdittavan pihansa ulkopuolella.

Tulevan kodin tulee ymmärtää, ettei Bobi ole koskaan asunut sisätiloissa, joten sisäsiisteys ei varmaankaan ole heti pojalla hallussa. Hän ei myöskään ole kävellyt hihnassa, joten tulevassa kodissa tulisi olla aidattu piha tai alue, jossa Bobi voisi ulkoilla jollei hihnassa kävely heti onnistu.

Bobi ei hermostu viereisessä häkissä räyhäävän nartun kommenteista eikä muutenkaan pidä itse mitään ääntä. Tämä tosin voi muuttua, kun Bobi kotiutuu. Kun toimme toisen koiran hänen häkilleen, tuli hän varovaisesti haistamaan ja tekemään tuttavuutta. Emme kuitenkaan suosittele Bobia toisen uroksen kanssa samaan kotiin, mutta rauhallinen ja rohkea narttu voisi auttaa Bobiakin rohkaistumaan. Ihmisen luokse Bobi ei tule, vaan hakee namit puolen metrin päästä ja pinkaisee koppinsa taakse syömään ne. Bobilla alkaa myös olla jo ikää, joten kodin tulee myös varautua hoitamaan ja kustantamaan suuren, vanhan koiran kuluja.

Bobi ei välttämättä koskaan kehity normaalin kotikoiran tasolle, mutta uskoisin että hän voisi vielä luottaa ihmiseen ymmärtävässä ja rauhallisessa kodissa, oikean ihmisen kanssa. Ainakin hän mielestäni ansaitsee mahdollisuuden yrittää!

9.2.2013
Bobi on alkanut haukkumaan häkissään ihmisille. Kuitenkin kun häkkiin menee, pinkaisee herra koppinsa taakse piiloon. Tilanteen rauhoitutttua ja kun on häkissä ihan rauhassa yksin, saa herran houkuteltua ottamaan namin jopa kädestä. Toisin sanoen, Bobi on hieman rohkaistunut jo! Kuitenkin Bobi on edelleen todella todella arka ja sen tarvii saada omaan tahtiin ja rauhassa rohkaistua ja oppia luottamaan ihmisiin. Lisätty uusi kuva.

 

9.4.2013
Bobi on hieman reipastunut tarhalla. Tarhan johtaja saa jo rapsutella poikaa ja minäkin sain, kun menin häkkiin ja houkuttelin poikaa vähän aikaa nameilla! Kotioloissa uskoisin Bobin rohkaistuvan suhteellisen nopeastikin, kun sitä vaan ymmärretään ja sille annetaan aikaa.

14.4.2013
Bobi on varattu Suomeen!

BOBIN TARINA 31.7.2013
Bobi on niitä suuria rakkauskoiria, joita varaajien elämään putkahtelee satunnaisen säännöllisesti. Suuri, arka, vanhempi uros joka on vielä niin tavallisen näköinen kuin voi koira olla. Harmittava totuus on se, että Bobin kaltaiselle koiralle on todella hankala löytää kotia. Siksi sydän särkyy näiden kohdalla, sillä vaikka toivo ei ole koskaan menetetty, on se niin pikkiriikkinen ettei edes mikroskoopilla sitä näe jollei tiedä mitä etsiä.

Bobi tuli sivuillemme etsimään kotia, sillä varaajana halusin edes yrittää. En parhaimmissa unissanikaan osannut odottaa, että Bobi tulisi löytämään kodin. Kai jotkut tähdet ja kuut olivat hyvässä asennossa Bobiin nähden juuri sillä hetkellä, kun kysely siitä sähköpostiluukkuuni tipahti.

Kysely oli täydellinen. Bobia odottaisi kuusi henkinen perhe: kolme ihmistä, koira ja kaksi kissaa. Bobin arkuuden, suuren koon ja iän vuoksi oli hyvin tärkeää, että kotiehdokas ymmärsi mihin on ryhtymässä. Kaikki mahdollisuudet on siihen, että Bobi ei anna koskea itseensä, saati kävelisi remmissä, useampaan viikkoon tai jopa kuukausiin. Vanhemmalla kastroimattomalla uroksella voisi ilmaantua eturauhasongelmia, jollei niitä jo piilevänä ollut. Sisäsiisteys ei ainakaan olisi hallussa eikä tiedetty miten se reagoi perheen kissoihin, tai edes koiraan.

Perheen jo olemassa oleva koira kuulemma muistutti kovasti Bobia. Rescuetausta, arkuus ja ulkonäkö olivat lähes kaikki samankaltaiset. Perhe oli valmis tekemään kovasti töitä Bobin eteen ja auttamaan ja kehittämään luottamusta ihmisiin, mitä Bobilla ei ollut välttämättä koskaan vielä ollutkaan. Perhe tiedosti kaikki riskit Bobin kotiutumiseen liittyen ja oli kuin tarkoitettu, että Bobi menisi juuri tuohon perheeseen. Eipä Bobista tullut koskaan enempää kyselyitäkään, vaikka asuinmuoto-ongelman takia Bobin matka Suomeen ja omaan kotiin viivästyi usealla kuukaudella.

24.5.2013 koitti vihdoin se päivä, kun Bobi pääsi matkaamaan kotiin. Rakveren tarhalla Bobi meni hienosti autoon, vähän epäilevin ilmein mutta rauhallisena. Matkustamisen kanssa Bobilla ei ollut mitään ongelmaa, vaikka vähän häkistään epäluuloisena kurkisteli kanssamatkustajia ja maisemia. Suomessa Bobia vastassa olivat perheen ihmisjäsenet. Onnenkyyneleet, odotuksen täyttymisen riemu ja malttamattomuus saada koira omaan autoon ja kotiin, siinä päälimmäiset tunteet, mitkä näki heti. Perhe oli jo valmiiksi syvästi rakastunut Bobiin, vaikka eivät olleet sitä aikaisemmi nähneetkään. Bobi antoi hienosti vaihtaa pannan ja valjaat, tosin varmuuden vuoksi toimenpide suoritettiin autossa, näin vältettiin turhat riskit karkaamisen suhteen. Ikimuistoinen hetki oli, kun perhe sai Bobin remmin käteensä ja silittivät rauhallisena tarkkailevaa herraa ensimmäistä kertaa. Autoon Bobi hyppäsi jälleen mallikkaasti ja perheen kotimatka pääsi alkamaan.

Ensimmäiset kuulumiset Bobista tuli seuraavana päivänä. Aamulla kun perheen äiti oli herännyt ja noussut sängystä, oli Bobi tullut omasta huoneestaan vastaan ja tökännyt päänsä äidin kainaloon. Se oli siinä. Luottamussuhde oli sinetöity. Ensimmäisestä päivästä lähtien Bobi on ollut enemmän kuin mallikansalainen ja käyttäynyt sekä oppinut uudet asiat todella nopeasti. Sisäsiistikin Bobi on ollut alusta asti. Kodin koiran kanssa Bobi tuli alusta asti toimeen todella hyvin, kodin lapsesta tuli nopeasti Bobin paras kaveri ja kissatkin ovat ok sisällä. Vähän meinaa ulkona kissat kiinnostaa liikaa, mutta se onkin tähän mennessä Bobin ainoa “ongelma”. Perhe ei voinut uskoa kuinka helposti ja hienosti kaikki alkoi ja vähän jännittikin, että onko tämä nyt liian hyvää ollakseen totta. Mutta ei se ollut! Nyt reilun kahden kuukauden jälkeen kaikki sujuu edelleen aivan yhtä hienosti, ellei paremminkin. Siitä kertovat lukuisat ihanat kirjalliset kuulumiset sekä toinen toistaan hellyyttävämmät kuvat joita koti on ahkerasti varaajalle lähettänyt.

Bobin tarina olisi voinut olla erilainen. Se olisi voinut elää loppuelämänsä tarhalla samassa häkissä, josta se ei halunnut lähteä edes lenkille, sillä sitä pelotti liikaa. Suurin todennäköisyys olisi ollut, että tarina päättyisi surullisesti. Sen sijaan Bobi sai mahdollisuuden omaan kotiin, omiin ihmisiin, omaan perheeseen. Aina ei mahdollisuus riitä, joskus voi tulla ongelmia ja yleensä aina saa ainakin vähän tehdä työtä koiran kuin koiran kanssa, kun on kodinvaihdosta kyse. Bobin kohdalla kävi kuitenkin toisin ja kaikki sujui kuin unelma, jota ei kukaan olisi uskaltanut edes toivoa.

2.4.2014
Bobin kuulumisia mamman sanoin:

“Moikka pitkästä aikaa! Täällä melkeen vuosi päivää jo kohta juhlitaan Bobin kanssa. Äkkiä se aika vaan menee 🙂 Ja täällä kyllä Bobi Boppana on niiiiin kotonaan. Ja Milla-vauva on hänen aarre. Aina kun Milla leikkii tossa lattialla ni hän makaa siin vieressä. Ja voin kertoo et me saadaan käydä vaunujen kanssa hyvinkin rauhassa lenkillä kun Luna on toisella puolella ja Bobi toisella. Ei tuu kukaan “ihastelee” vauvaa heh heh. Bobi siis käyttäytyy oikeen mallikkaasti niin lenkillä kun pihassa. Pihassa välillä innostuu vähän ohikulkevii koirii komentaa mut kissa ongelma on jo ohi sentää 🙂 Nyt hän vaa kattoo niitä et jaaha. Luna tääl enemmän niistä riemastuu 😉

Mutta siis kaikin puolin menee niiiiin hyvin et oon vieläkin niin onnellinen et Bobi pääsi meille. Ainii hän on kiintyny meikäläiseen oikeen tosissaan ku Samuli (mies) on kertonut et jos mä oon pois kotoonta hän tääl vinkuu ja odottaa ulko-ovella et koska se mamma tulee kotiin. Onneks oon tässä kotona vielä muutaman vuoden :)”

27.8.2015
Saimme ihanalta Bobi Boppanalta kuulumisia kodistaan, jossa se on elänyt onnelista kotikoiran elämää jo yli kaksi vuotta!

Moikka pitkästä aikaan. Halusin nyt vaan taas vaihteeks ilmotella et kaikki kulkee meitillä edelleenki tosi hyvin 🙂 Kaiken remontoinnin ja lapsen kasvun ja vauhdin keskellä Bobi boppana viihtyy oikeen hyvin. Ja vaikka meitille tuli uus kissakin ni kaikki tulee juttuun keskenään tosi hyvin.

Ja vihdoin ja viimein Bobi uskaltaa nukkua sängyssä ja sohvalla ja ja.. heh heh! Ja kaiken sen hyvissä paikoissa nukkumisen jälkeen Bobilla kyllä virtaa riittää 🙂 Eli siis aivan mahtava lenkkikaveri. Ei kyllä ikä paina hänt 🙂

Terveisin Minna ja koko muu porukka

27.2.2018
Bobi poppana, kuten Bobin oma perhe häntä kutsuu, on siirtynyt seuraamaan perheensä elämää pilven reunalle <3 Haluamme kiittää perhettä siitä kaikesta, mitä he Bobille ovat antaneet <3

“Kaiken lääkityksen ja rakkaiden läsnäolosta huolimatta Bobin silmistä näki tänään että nyt en jaksa enää. Raskain mielin ja surun murtamana meidän oli pakko antaa Bobin mennä. Suru on meillä suuri vaikka tiedämme että nyt Bobin on parempi olla. Hän kun oli vain niin ihana persoona ja meille kaikille erittäin rakas poppana. Haluaisin myös kiittää sinua että saatiin hänet meille viettämään ihan tavallista elämää. Hän kun aina oli häntä heiluen, nokka pitkällä valmiina mihin vaan 🙂 Vaikka toki vauhti jo alkoi hiipumaan tässä viime aikoina niin häntä heilui aina. Niin positiivinen pakkaus.

Surullisin mielin,
Bobin oma perhe”

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.