Päivitetty 01.03.2018

Kodin saanut koira: VELMU (Vinttaripentue), SUOMESSA


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Jyväskylä)
Kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

31.03.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Velmun adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Velmu on nimensä veroinen kakara! Se kuuluu selvästi pentueen rohkeimpiin tyyppeihin ja on luonteeltaan muutenkin todella mutkaton. Edes uudet ihmiset ja vieras tila eivät saaneet sen polvia tutisemaan, vaan poika asteli ympäriinsä vailla huolen häivää. Velmu kävi varmoin ottein moikkaamassa jokaisen meistä reissulaisista ja huomiota saadessaan koko koira tärisi innostuksesta. Velmu vaikutti todella touhukkaalta ja leikkisältä tyypiltä, jolla on varmasti hirveästi annettavaa tulevalle perheelleen.

Saalisviettinsä vuoksi Velmua ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Velmu ei hauku

31.05.2017
Aktiivimme tapasivat jälleen toukokuussa iloa ja energiaa pursuavan vinttaripentueen. Vieraisiin tuttavuutta oli etunenässä tekemässä tietenkin Velmu, kukas muukaan… Velmun ihmisrakkaus on kirjaimellisesti käsinkosketeltavaa. Ja sen tuntee myös kasvoilla. Poika on kunnon “ihmisliima” ja vierailun ajan poika oli koko ajan kiinni aktiiveissamme rapsutusten ja hellyyden toivossa. Velmu osoittautui myös kunnon pusupojaksi. Tuleva perhe saakin pojan kohdalla varautua loputtomiin rakkaudenosoituksiin. Rakkautta toki riittää myös kavereille ja Velmu tuleekin hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Velmu vaikuttaa koiralta, joka soveltuisi monenlaiseen perheeseen, kunhan perhe on valmistautunut riittävään liikuntaan ja aktivointiin.

08.08.2017
Voi Velmu. Hän on kyllä nimensä veroinen mies! Velmu on yksi pentueen isokokoisimmista ja töyssyttäkin menemään pihalla samalla, hieman vahingossa, tönien pienemmät pois tieltä. Tämänkin poika tekee todella ystävällisissä merkeissä ja ketään satuttamatta. Huumorintaju on ehdottomasti Velmun vahvuuksia ja tämän pojan kanssa ei kerta kaikkiaan pysty olemaan huonolla tuulella. Sanat ei riitä kuvailemaan Velmua ja sitä kuinka käsittämätöntä on, että Velmu joutuu edelleen odottamaan sitä omaa ihmistään.

25.09.2017
Tapasin huumoria pursuavan Velmun syyskuussa. Viime tapaamisestamme oli vierähtänyt puoli vuotta ja pojasta oli tässä ajassa kasvanut aivan äärettömän komea ilmestys <3 Ja mikä ihaninta Velmu on säilyttänyt sen ihanan hassuttelevan ja elämää rakastavan asenteessa nämä kaikki kuukaudet. Velmu asustaa nykyään ulkohäkissä yhdessä veljensä Veetun kanssa. Parivaljakko tulee hienosti toimeen keskenään, eikä minkäänlaisia kahnauksia ole ollut. Tullessamme häkkiin molemmat pojat olivat onnesta soikeina häkin ovella vastassa, ja poiketen monista muista, pojat odottivat meitä aivan hiljaa, eikä kummaltakaan päässyt yhden yhtäkään haukkua. Häkissä annoimme poikien puuhastella yhden aktiivimme huivilla ja näinkin pieni asia sai pojat aivan lumoutuneeksi. Olihan se vaihtelua normaaliin virikkeettömään ympäristöön, missä nämä nuorukaiset kaikki päivänsä viettävät. Poikien kanssa aika hurahti nopeasti ja heidän seurastaan olisi mielellään nauttinut vielä paljon kauemmin. Velmu on todellinen kultakimpale ja tulee antamaan varmasti niin paljon perheelleen, kunhan se vain löytäisi Velmun viimein!

11.10.2017
Velmu ollaan viimein varattu omaan kotiinsa <3!!

11.11.2017
Tänään päästiin saattelemaan vinttaripentueen neljäs jäsen omaan kotiinsa. Onnea ja iloa kaikkiin tuleviin päiviisi Velmu <3

23.11.2017
Oltuaan kaksi päivää omassa kodissaan Velmu päätyi uudelleensijoitukseen. Velmu on ollut päälle viikon kotihoidossa ja hoitoperhe on tutustellut siihen kaikessa rauhassa. Nyt poika alkaa etsimään uutta kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

Kotihoitajan mukaan Velmu on “ihana ja hassu kakara”. Velmu on kotihoidossa osoittanut tosiaankin olevansa aivan mahtava tyyppi ja erittäin perinteinen vinttari. Tämän takia tulevalla perheellä olisikin hyvä olla rotutuntemusta entuudestaan, jotta normaali vinttarimainen käytös ei aiheuta väärinymmärryksiä. Velmulle etsitään kotia, jossa olisi vähintään yksi koirakaveri tarjolla, nimittäin päästyään kotihoitopaikkaansa Velmu oli heti ensimmäiseksi laittanut leikiksi perheen oman koiran kanssa. Velmu rakastaakin peuhata ja leikkiä ja tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Leikki on toki hyvinkin vinttarimaista suu auki leikkimistä ja louksuttelua. Velmu on selvästi oikea perhekoira ja vaatii paljon huomiota, joten ei olisi pahitteeksi vaikka tulevassa kodissa olisikin useampi käsipari rapsuttelemassa poikaa. Vinttareille hyvin ominainen piirre on varautuneisuus vieraita kohtaan. Toki poikkeuksiakin löytyy ja Velmu kuuluu niihin. Velmu on heti vieraiden saavuttua moikkaamassa näitä iloisena, häntä onnesta vispaten ja syliin asti tunkien. Velmun rakkaus onkin aivan rajoittamatonta.

Sisäsiisteyden treenaus ja peruskoulutus on vielä kesken Velmun kanssa, mutta Velmu on osoittanut oppivansa selkeällä koulutuksella asioita nopeaan tahtiin. Velmu ei hauku ollenkaan, mutta vinttarimaiseen tapaan piippaa kyllä.

25.1.2018
Velmu joutui vaihtamaan koithoitopaikkaa itsestään johtumattomasti syistä pari viikkoa sitten ja saimme ensimmäisiä kuulumisia pojasta.

Velmu on elänyt nyt hyvin erinlaista elämää kuin mitä koskaan aikaisemmin. Velmu on nyt hoidossa ollut perheen ainoana koirana ja tämä on tuonut meille paljon uusiakin puolia esiin Velmusta ja jo tämän hoitopätkän perusteella voimme sanoa, että Velmu sopisi ehdottomasti myös ainoaksi koiraksi esim pariskunnalle. Velmu peilaa hyvin paljon ihmistä ja jos ihminen on kauhea hössöttäjä, niin sitä on Velmukin. Jos taas ihminen on ja toimii rauhallisesti, niin Velmunkin kierrokset laskevat ja poika on aivan eri persoona. Nykyisessä kotihoitopaikassa ollaankin vältelty kiihdyttäviä leikkejä ja aktivioitu Velmua muun muassa kongien ja aktivointilelujen avulla. Ulkoilu koostuu pitkälti vain hihnalenkeistä vielä tällä hetkellä, mutta onpa Velmu päässyt käymään koirapuistossakin ja pärjäsi siellä äärettömän hienosti rauhallisen kaverin kanssa. Kuinkas muutenkaan <3 Yksinään Velmu on päivisin ollut maksimissaan noin 5-6 tuntia ja pärjännyt nämä ajat hienosti. Yksinollessaan poika oikeastaan vaan nukkuu. Kotihoitajan sanoin Velmu on hirmu fiksu ja tervepäinen koira ja Velmu onkin oppinut jo mittavan määrän erilaisia toimintatapoja ja käskyjä.

Velmu ei ole nykyisessä kotihoitopaikassaan myöskään tuhonnut mitään, mutta toki lattioille ei olla jätettykkään lojumaan mitään ja kaikki kallisarvoisempi on nostettu Velmun ulottumattomiin. Pöytiä vasten Velmu edelleen tykkää pomppia katselemaan, jos siellä olisi hänellekkin jotain. Tämä tapa on nyt kuitenkin hyvää vauhtia vähenemään päin.

Velmu on aivan tavallinen pojankoltiainen, jolla on ollut hieman havaittavissa myös murrosiän tuomia mörkö-juttuja. Virtaa ja energiaa koirassa riittää, mutta mikään adhd- tyyppinen Velmu ei kuitenkaan ole, vaan äärimmäisen sopeutuva, rakastava, nopeasti oppiva ja pilke silmäkulmassa tämän maailman kohtaava jäpikkä. Todellinen kultakimpale <3

18.02.2018
Velmu. Koira, joka on kulkenut äärimmäisen pitkän ja vaikean matkan nuoresta iästä huolimattaan on viimein kohdannut äärettömän onnenpotkun elämässään. Monesti on vaikea ymmärtää miksi joillekkin elämä heittää kaikki mahdolliset vastoinkäymiset ja esteet heidän kulkemalle tielle. Kaikkeen on kuitenkin aina lopulta syynsä ja Velmun tarina on mitä hienoin osoitus siitä. Velmu varattiin kotiin Suomeen, josta kuitenkin joutui kotihoitoon kaksi päivää saapumisensa jälkeen. Hoitopaikkaakin jouduttiin vaihtamaan ensimmäisen hoitajan elämäntilanteen muututtua nopeasti. Velmu ei kuitenkaan luovuttanut ja toisen kotihoitajan kanssa puhuimmekin, että jonain päivänä Velmu vielä löytää sen jonkun kenet hurmaa lopullisesti ja se tarina tulee kestämään. Koitti sitten päivä, kun Velmu meni rokotuksille ja tavalliseen tapaansa esitteli kaikille parhaimpia puoliaan. Tämän käynnin jälkeen yksi henkilö ei enää saanut Velmua pois mielestään. Tämä henkilö oli Velmun rokottanut eläinlääkäri, kuka tuleekin olemaan Velmun tuleva omistaja. Niinkuin sanottu kaikki tapahtuu syystä ja Velmun taittama pitkä matka tuntuu tällä hetkellä niin pieneltä ajatellessa, miten onnellinen pojan tulevaisuus tulee olemaan. Velmu on löytänyt tarinansa <3

01.03.2018
Velmu on päässyt muuttamaan omaan kotiinsa <3 Onnea matkaan rakas poika!

——————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Velmu on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Velmu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.