Päivitetty 03.04.2018

Kodin saanut koira: ROSITA


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
1.3.2018
Rosita odottaa omaan kotiin pääsyä OneVetin eläinlääkäriklinikalla.  OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötarhoista.  Kun koirat otetaan siellä adoptio-ohjelmaan, ne rokotetaan ja testataan sekä ulko- ja sisäloishäädetään.  Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi.  Klinikan eläinlääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tekevät tarpeen mukaan lisätutkimuksia.  Rosita on jätetty tarhalle.

Juuri tällainen pienen pennun tulee ollakin, huoleton ja leikkisä.  Hieman harkintaa Rositalla kuitenkin on, ensin vähän ihmettelee uusia ihmisiä ja asioita, mutta sitten jo jatkaa touhujaan häntä heiluen.  Mielellään Rosita leikkii ihmisten ja toisten pentujen kanssa, pyytää pentumaiseen tapaan leikkiin mukaan.  Rosita on utelias ja innostuu helposti, ei kuitenkaan ole mitenkään ylienerginen vaan ihan sellainen kuin pienet pennut ovat. Luonteeltaan Rosita on avoin ja kaikille ystävällinen.

Rosita täydentäisi hienosti perhettä, jossa ollaan valmiita sitoutumaan pennun kasvattamiseen ja opastamiseen.

Todennäköisesti Rosita tulee jäämään hieman keskikokoista pienemmäksi  kasvettuaan täyteen mittaansa.  Arvioitu koko aikuisena on, säkäkorkeus +40 cm  ja paino 10 – 12 kg.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Rosita saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rositan yhteyshenkilö on  Sari Laavi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.