Päivitetty 16.12.2018

Kodin saanut koira: BONBON (nyk. Manta)


Syntymäaika: 02/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot
20.10.2018
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä niistä halutaan eroon. Näin on käynyt Bonbonillekin, mutta se oli siinä onnekas, että se hylättiin Cosoban tarhan portille, josta Adina otti sen turvaan tarhalle.

Bonbon on asunut tarhalla ladossa, joten kaikki uusi ymmärrettävästi jännittää Bonbonia. Bonbon ei tule oma-aloitteisesti ihmisten luokse, mutta houkuttelemalla hieman se uskaltaa lähestyä ja tulla tutustumaan. Bonbon on todella kiltti ja rauhallinen, oikein hurmaavan oloinen pieni ujopiimä. Bonbonista kuoriutuu todennäköisesti omassa kodissa enemmän menoa ja elämää, mutta se on kuitenkin olemukseltaan jopa hieman filosofisen oloinen tyttönen. Bonbon tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Tarhalla sen ei ole kuultu haukkuvan.

Bonbonille sopisi parhaiten koti rauhallisessa ympäristössä, jossa hän saa rauhassa totutella maailman vilskeeseen ja vilinään. Ensisijaisesti Bonbonille etsitään aikuiskotia ja se luovutetaan vain harkinnan varaisesti lapsiperheeseen.

Tällä hetkellä tämän nappisilmän strategiset mitat ovat n. 30-35 cm ja n. 10 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
8.12.2018
Bonbon on tänään lentänyt omaan kotiin, jossa sitä odotti oma perhe, oma peti ja koirakaveri. Onnea yhteiseen elämään!

2.11.2018
Bonbon on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

20.10.2018
Bonbon aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bonbon saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bonbon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Mari Jokinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.