Päivitetty 04.10.2015

Kodin saanut koira: BONITO


BONITO

* noin 8kk

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

26.8.2015
Romanialainen kadulle syntynyt tai sinne hylätty koira tietää, mitä on olla roska. Miltä tuntuu, kun heitetään pois, ei ole paikkaa minne mennä, tai ketään, joka huolehtisi tai välittäisi. Bonitollakin on joskus ollut koti, mutta se on päättänyt heittää koiralapsen oman onnensa nojaan: selviytymään tai jäämään selviytymättä. Niin tuikitavallinen tarina Romaniasta.

Boniton elämä sai uuden suunnan, kun yhteistyökumppanimme, Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) -yhdistyksen eläinsuojelijat löysivät sen elokuun alussa mustan kaverinsa, Bonitan, kanssa (videossa alhaalla) kassiin tungettuna Frumusanin kylästä, tien varrelta. Koirat saivat turvapaikan samaisen yhdistyksen uudelta Sintestin tarhalta.

Bonito on noin 8 kuukauden ikäinen ja se painaa noin 4,5 kiloa. Luonteeltaan tämä suloinen juniori on hyvin sosiaalinen, sekä koirille että ihmisille. Se tuntuu rakastavan kaikkia ja leikkii mielellään. Poika vaikuttaa täpäkältä leikkiessään, muttei kuitenkaan dominoi. Antaa myös käsitellä vaivatta ja tykkää olla sylissä.

4.10.2015
Bonito on varattu Ranskaan.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bonito saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bonito on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér.

Video Bonitosta
Video 2 Bonitosta

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.