Kodin saanut koira: MUSCATA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MuscataMUSCATA

* narttu

* arvioitu syntymäaika v. 2012

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

27.9.2015
Cornelia Stan on romanialainen eläinsuojelija, jonka sinnikkyyden ja sitoutuneisuuden avulla Rosiorin kylän kunnallisen tarhan karmeita oloja on parannettu huomattavasti. Osa Cornelian omistamista koirista asuu kunnallisella tarhalla ja osa asuu OneVetin eläinklinikalla. Veterinaria Clinica OneVet on myös Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani ja kaikki Suomeen tulevat koirat tulevat OneVetin kautta.

Cornelian koirista Muscata on OneVetin asukkeja. Se on äärimmäisen kiltti koira. Sillä on haava reidessä ja kun sitä puhdistettiin, se oli paikoillaan rauhallisena ja heilutti häntäänsä. Muscata on romaniaa ja tarkoittaa puremaa. Muscata rakastaa ihmisiä ja koiria. Se on utelias ja leikkisä tyttö, joka osaa kuitenkin rauhoittua, kun tarjolla on huomiota. Konfliktissa Muscata alistuu, oli kyseessä sitten ihminen tai toinen koira. Saadessaan ihmisen luokseen Muscata ei tiedä, kuinka päin olisi ja huolellisesti tutkii vieraan. Se ei kuitenkaan hyppinyt päin. Aktiiviemme sanoin Muscata on hyvin touhukas ja hauska tyyppi. Kelpo lemmikkimateriaalia siis.

Muscata on kooltaan noin 45 cm ja 15 kg.

4.10.2015
Muscata matkasi kotihoitoon Saksaan. Onnea matkaan, Muscata.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Muscata saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Muscata on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Muscatan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: