Kodin saanut koira: BORIS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

OneVet 10.9.2015

OneVet 10.9.2015

BORIS

* uros

* arvioitu syntymäaika v. 2011-2012

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

28.9.2015
Clinica Veterinaria OneVet on romanialainen eläinklinikka ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. Eläinlääkäri- ja – hoitotoiminnan lisäksi klinikan yhteydessä on tarha, jossa on kodittomia koiria. Tarhalla on toinen toistaan potentiaalisempia lemmikkejä, jotka vain odottavat, että joku huomaa ne ja poimii matkaansa.

Boris on yksi tällainen koira. Hyväntuulinen ja hassu Boris rakastaa ruokaa. Vähäisen liikunnan ja gastronomisen intohimon vuoksi Boriksen vyötärölinja on jäänyt syötyjen ruokien piilottamaksi. Kun Boriksella on ruokaa, se puolustaa sitä muilta koirilta, mutta ihminen saa kesken ruokailun ottaa kupin pois. Boris on lempeä ja ihmisrakas koira, joka tykkää olla rapsuteltavana. Se ei ole pahnan pohjimmainen, muttei myöskään porukan kingi. Boris on kiva koira, joka on vähään tyytyväinen. Kunhan se vähä on ruokaa tai rakkautta.

Boris on kooltaan noin 55 senttiä ja painaa 25- 30 kiloa. Muutaman kilon koirapoika saisi pudottaa päästäkseen ihannepainoonsa. 

4.10.2015
Boris matkasi Saksaan kotihoitoon. Onnea matkaan, Boris.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Boris saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Boris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Boriksen yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: