Kodin saanut koira: MISS GIGI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

uusi profiili
MISS GIGI

* 1,5-2 vuotta (arvioitu synt. aika 2012-2013)

* narttu

* steriloitu

* Suomessa.

 

 

 

 

20.11.2014
Onevet-hoitolan Dr. Adina oli pelastanut Romaniasta huonoista oloista kolme koiraa, joista Miss Gigi päätyi etsimään kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelman kautta. Tällä hetkellä Miss Gigi asuu vielä Onevet-hoitolassa kymmenien muiden koirien kanssa. Sen arki kuitenkin muuttuu tulevana viikonloppuna, jolloin se lentää Suomeen kotihoitoon.

Luonteeltaan Miss Gigi on lempeä, kiltti ja herttainen tyttönen. Se tulee toimeen sekä urosten että narttukoirien kanssa. Kooltaan se on alle 40 cm korkuinen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Lisätietoja ja kuvia suloisesta Miss Gigistä saamme varmasti pian sen kotihoitajalta, kun koira on päässyt matkaamaan Suomeen.

22.11.2014
Miss Gigi matkusti Suomeen kotihoitoon. Otathan rohkeasti yhtyettä, mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan kodin pienelle Miss Gigille!

Miss Gigi saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Gigi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

24.11.2014
Miss Gigin kotihoitaja kertoi kuulumisia neidin tultua Suomeen kotiaan etsimään:

“Parin päivän tutustumisella voin ilokseni todeta, että Gigi on aivan ihana ja valloittava kotikoira. Neiti on täysin sisäsiisti, remmissä kävely sujuu täysin ongelmitta ja yksinolokin sujuu. Gigin ainut “ongelma” on tällä hetkellä toiset koirat. Hän ei voi sietää ketään, mutta tämä todenäköisesti johtuu vielä koholla olevista stressitasoista, onhan Gigi ollut Suomessa vasta muutaman päivän.

Pientä edistystä suhtautumisessa kotihoitopaikassa olevaan leonberginkoiraan alkaa olemaan jo muutamassa päivässä, kun olemme yrittäneet saada positiivisia kokemuksia ja Gigin itseluottamusta nostettua. Ulkona yhdessä kävely sujuu hyvin ja siellä Gigi on rennompi leonberginkoira Arskan seurassa. Yleisesti ottaen murisee ja napsii kaikkia koiria, jotka tulevat lähemmäs. Ei kuitenkaan rähjää remmissä tai hauku, mutta ei siedä jos joku tulee hänen lähettyville.

Ihmisille Miss Gigi aivan ihana! Tykkää myös lapsista. Ulkonakin on menossa moikkaamaan kaikki ihmiset. Voisin kuvitella että paras ja stressittömin koti Gigille olisi semmoinen, jossa hän saisi olla ainoana koirana, mutta varmasti saamme kitkettyä huonoa käytöstä toisia koiria kohtaan pois, ja tilanne helpottuu ajan kanssa, kun stressikin vähenee.

Gigi rakastaa lämpöä ja pehmeitä sohvia! Kävelee lenkillä reippaasti, mutta kun huomaa että suuntaamme takaisin kotiin, niin voi sitä intoa kun pääsee takaisin sisään! Gigi on todella rauhallinen ja lempeä luonteinen. Viihtyy sohvalla vieressä makoillen, mutta sylissä ei halua olla pitkiä aikoja.”

2.12.2014
Miss Gigi odottelee edelleen omaa kotiaan kotihoitopaikassa. Gigin korkeus on n. 34 cm. Kotihoidossa ollessaan Miss Gigi ei juuri hauku, ja se osaa olla kotona myös itsekseen rauhallisesti.

Miss Gigille lisätty kuvia kotihoitopaikasta. Gigiä pääsee tapaamaan kotihoitopaikkaansa sovitusti.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

21.12.2014
Miss Gigi varattiin tänään ja se matkustaa omaan kotiinsa todennäköisesti vielä ennen joulua!

27.12.2014
Miss Gigi pääsi aaton aattona vielä jouluksi omaan kotiinsa! Onnea Miss Gigille ja sen uudelle perheelle!

5.10.2015
Saimme syksyllä kuulla, miten ihastuttavalla Miss Gigillä ja sen perheellä sujuu yhteiselo. Vieraat ja nopeasti liikkuvat lapset sekä moottoriajoneuvojen pärinä tuntuvat jännittävän Miss Gigiä välillä kovasti, mutta näidenkin asioiden kanssa tehdään töitä.

“Hei!

Miss Gigihän on ollut meillä nyt miltei 8 kuukautta. Pääsääntöisesti menee hyvin, edelleen Gigi rakastaa rapsutteluja, silittelyä, huomiota. Olimme lomalla huhtikuussa 3 viikkoa, jolloin Gigi vietti ajan hoidossa mummolassa. Mummusta ja Gigistä onkin tulleet ylimmät ystävykset. Mummu on aiemmin ollut kovin arka koirien kanssa, ja koska Gigi on kovin arka vieraiden ihmisten kanssa, on tässä syntynyt oikein molemminpuolinen luottamus heidän välilleen.

Gigi rakastaa isojen hiekkakasojen päällä juoksemisesta! Ylös, alas niin että hiekka pöllyää! Ja metsässä samoilua jaksaisi vaikka kuinka pitkään! Uiminen ei sen sijaan houkutellut ollenkaan, myös kaikki vesilammikot lenkin varrella kierretään kaukaa. Arkuus näkyy varsinkin pyörien, moottoripyörien, isojen (tai äänekkäiden) autojen kanssa. Näille pitää räyhätä oikein kunnolla. Tässä meillä riittää vielä työtä, toki esim. pyörät voidaan jo kohdata paremmin, jos vaan ehditään varautua niiden saapumiseen. Gigi rakastaa myös auringossa loikoilua! Palloilla leikitään harvoin, mutta puruluiden viskominen ilmaan on suurta hupia.”

Kulkurit toivovat Miss Gigille mukavaa syksyn jatkoa, sekä tsemppiä moottoriajoneuvojen kohtaamisen ja vierailijoiden kanssa rauhallisesti olon harjoiteluun!

Kodin etsinnässä auttoi Evi Koskinen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: