Päivitetty 13.11.2016

Kodin saanut koira: BOREALE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

5.9.2016
Niin monen, monen lajitoverinsa tapaan myös Boreale päätyi tuntemattomasta syystä harhailemaan vilkkaan kehätien varteen Bukarestin lähettyville Romaniaan. Oli todellinen vaara, että tämä pieni neiti olisi päättänyt päivänsä auton alle, mutta onneksi kohtalo päätti toisin. Paikkalle osui eläinsuojelija Alina Murgu, joka yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin kanssa on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Luonnollisesti Alina ei voinut jättää Borealea selviytymään oman onnensa nojaan, vaan otti neidin kyytiin ja vei turvaan koiratarhallensa Sintestiin. Vieraillessaan Romaniassa heinäkuussa 2016 Kulkurien aktiivit tapasivat Borealen ensi kerran. Tällöin neiti oli ollut tarhalla parisen kuukautta. Leppoisalta vaikuttava pikkukoira hurmasi vierailijat ja niinpä se saa olla yksi niistä onnekkaista, joka aloittaa kodinetsinnän Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin.

Boreale on tarhaoloissa melko huomaamaton ja vaatimaton koira. Koiralaumassa Boreale ei aiheuta ongelmia ja vaikuttaa tulevan toimeen kaikkien kanssa. Neiti pelkää samassa häkissä olevaa narttua ja väistää kun muut ryntäävät tutustumaan vieraisiin ihmisiin. Kun Borealea sitten vihdoin päästään palluuttamaan, nauttii se saamastaan huomiosta täysin rinnoin. Boreale onkin luottavainen myös uusia ihmisiä kohtaan. Se hyppää vasten rapsutusten toivossa ja antaa hyvin tutkia itseään. Boreale on noin 30cm korkea ja painaa noin 8kg. Neidin hampaat ovat hyvässä kunnossa.

13.11.2016
Herttainen Boreale on varattu Ranskaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Boreale saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Boreale on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.