Päivitetty 13.11.2016

Kodin saanut koira: JOLLIE


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

23.3.2015
Jollie on hurmaavan kaunis tyttökoira, joka asuu Onevet-klinikalla ja etsii nyt omaa kotiaan Kulkureiden kautta. Clinica Veterinara OneVet, romanialainen eläinklinikka, on yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista. Siellä hoidetaan, steriloidaan ja kastroidaan koiria ja muita eläimiä, ja siellä on myös pieni tarha, jossa asuu kotia etsiviä koiria.

Jollie on aktiivinen veijari, jonka häntä heiluu iloisesti koko ajan. Ulkomuodoltaan sen muistuttaa hyvin paljon bordercollieta, ja sen perimässä varmasti onkin jotakin paimenkoiraa. Kooltaan koira on noin 20 kg painoinen ja noin 50 cm korkuinen.

Ikää Jolliella on noin kolme vuotta, ja se on luonteeltaan hyvin tasapainoisen oloinen. Aiemmin Jollie on ollut hieman ujompi, mutta nyt se on puhjennut kukkaan, ja siitä on tullut hyvin avoin luonne. Ihmisiin Jollie suhtautuu hyvin ystävällisesti ja uteliaasti. Se tulee myös hyvin toimeen kaikkien muiden koirien kanssa, ja tulevassa kodissa sillä voisikin olla ystävällinen koirakaveri.

Vaikka Jollie onkin tasaisen tuntuinen luonne, sillä tuntuu riittävän virtaa. Jollie etsiikin itselleen aktiivista kotia, jossa sen kanssa ehkäpä harrastettaisiin jotakin mukavaa lajia. Sohvaperunaa tästä koirasta ei saa tekemälläkään!

Heinäkuu-marraskuu 2015
Kulkurit tapasivat ihanan Jollien neljästi kesän , syksyn ja alkutalven aikana OneVet-klinikan hoitolassa. Jollie ulkoilee vapaana hoitolan sisäpihalla. Alkuun se vielä jännitti ihmisiä, mutta sittenmmin rohkaistui kovasti. Syksyn tullen Jollie vaikutti todella iloiselta koiralta, eikä se juuri jännittänyt nyt uusia ihmisiä. Se tuli rauhallisesti, aavistuksen aluksi ujostellen tervehtimään, mutta häntä heilui ja se totesi nopeasti uusien ihmisten olevan kivoja tyyppejä. Alun ujostelun jälkeen Jollie kävi iloisesti tutkimassa kaikki ja kaiken. Namit maistuivat Jollielle, ja se innostui helposti ja olisikin varmasti kiva harrastuskaveri sekä helppo kouluttaa. Jollie selkeästi kiintyy omiin ihmisiinsä ja klinikan pihalla ollessankin se haki kovasti kontaktia tuttuihin ihmisiin.

Jollie alkoi viihtymään paremmin myös muiden koirien kanssa myös isommassa laumassa. Jollie on aktiivinen, leikkisä ja energinen koira, joka kuitenkin nopeasti näyttää leikkikavereilleen, ettei ole uhkaava vaan ennemminkin väistelee voimakkaasti konflikteja. Vaikka koira on luonteeltaan ujo, se antaa nätisti ottaa kiinni eikä käyttäydy millään lailla aggressivisesti vaan pysyy rauhallisena. Jollie ei OneVetissa ollessaan hauku juurikaan.

15.2.2016
Tammikuun alussa 2016 Kulkurit tapasivat Jollien taas Onevet-klinikalla. Jollielle kokeiltiin talutushihnaa, ja alkuun se jännitti hihnaa hieman, mutta rentouduttaan käyttyäytyi hyvin leikkisästi – ja oikein riehaantuikin välillä välillä. Ruoka tuntuu maistuvan Jollielle hyvin. Se rohmusi ruokakupista suun täyteen nappulaa kuin maaorava ja siirtyi sitten toiseen paikkaan syömään niitä, tiputellen nappuloita suustaan matkan varrelle. Ruoan perään perso Jollie olisi varmasti helposti motivoitavissa ja koulutettavissa namien avulla. Jollie viihtyy muiden koirien kanssa, mutta se ei kuitenkaan lähde mukaan esimeriksi joukkohaukuntaan muiden kanssa. Jolllielle lisätty kuvia.

11.7.2016
Kulkurit tapasivat Jollien taas toukokuussa sekä heinäkuun alussa 2016 Onevet-hoitolassa. Jollie on edelleen energinen, reipas ja touhukas koira. Se painelee menemään pitkin pihaa, ja juoksi rallia muiden pihalla vapaana ulkoilevien koirien kanssa. Jollie on sosiaalinen eikä se jännitä enää yhtään vieraitakaan ihmisiä. Namit maistuivat taas, ja se käy kiltisti ja uteliaasti tutustumassa kaikkiin. Jollie on ihana, tasapainoinen koira aktiiviseen kotiin!

Koska Jollie on aiemmin käyttäytynyt hiukan ujommin, voi omaan kotiin muuttaminen saada koirasta taas hiukan arempaa käytöstä esiin. Tästä syystä Jollie etsiikin kotia, jossa ymmärretään antaa koiralle aikaa tutustua uusiin elinoloihin ja omiin ihmisiin, sekä osataan rohkaista koiraa, jotta se saa sopivasti lisää itseluottamusta. Ajan myötä Jolliesta varmasti kehittyy oikeissa käsissä luottavainen ja kultainen kotikoira, jolla riittää virtaa myös johonkin harrastukseen. Mikäli uskot että Jollien koti olisi luonasi, ja sinulla on riittävästi aikaa koiran kouluttamiseen tai ehkäpä myös kokemusta aremmista koirista, otathan yhteyttä varaajaan.

Jollielle lisätty kuvia ja videoita.

10.10.2016
Syyskuussa 2016 Jollie sai taas vieraita, kun Kulkurien Veronika, Anne ja Tanja vierailivat OneVet-hoitolassa Romaniassa. Vastaanotto oli yhtä iloinen ja vaudikas kuin aina! Jollie juoksentelee hoitolan sisäpihalla pitkin poikin muiden kanssa, hetkellisestä vapaudesta riemuiten. Tuttujen koirien ja “oman laumansa” kanssa Jollie käyttäytyy tuttavallisesti ja luottavaisesti. Vierailijoiden luokse Jollie tulee hiukan arastellen tutustumaan, muttei anna ottaa itseään kiinni, vaan kirmaa karkuun hymyssä suin. Herkut kyllä kovasti kiinnostaisivat!

19.10.2016
Jollie varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen!

13.11.2016
Jollie lensi omaan kotiinsa Suomeen perjantaina 11.11.2016. Onnellista ja ihanaa ensimmäistä yhteistä talvea Jollien uudelle perheelle!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jollie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot ottaa vastaan Evi Koskinen.

Alla olevista videoista näkyy hyvin Jollien kehitys ja rohkaistuminen reippaammaksi koiraksi. Viimeisissä videoissa se jo kirmailee ympäriinsä häntä heiluen ja jokaista ihmistä moikkaillen!

Video: Jollie OneVet-hoitolassa, kuvattu 13.3.2015

Video: Jollie OneVet-hoitolassa, kuvattu 23.7.2015

Video: Jollie heinäkuussa 2016, video 1 OneVet

Video Jollie heinäkuuussa 2016, video 2 OneVet

Video Hääräilevä Jollie OneVet-klinikalla pävää ennen kuin se varattiin omaan kotiinsa! 18.10.2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.