Päivitetty 12.09.2016

Kodin saanut koira: BRENA (Team Black)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei steriloitu

 

26.5.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Tällainen onni kohtasi Team Blackia ja niiden emoa Beckyä keväällä 2016. Hyväsydäminen ohikulkija oli huomannut autiotaloon majoittuneen koiran ja sen viisi pentua. Hän soitti läheistä tarhaa ylläpitävälle eläinsuojelija Alina Murgulle, joka haki perheen turvaan Sintestin tarhalleen. Siellä pennut ovat saaneet rauhassa varttua ja nyt Balin, Bifur, Bombur, Brena ja Brandy ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme.

Team Blackin pennut ovat tavallisia, tasapainoisia ja iloisia veijareita. Ne touhuilevat uteliaasti ympäriinsä ja ihmettelevät kaikkea uutta suurella mielenkiinnolla. Yllättävä suuri joukko uusia ihmisiä sai pennut hieman ujoiksi, mutta rapsutuksilla ja hellyydellä ujous oli helposti voitettavissa. Pennut antavat hienosti käsitellä itseään ja ovat nätisti sylissä, vaikka korkealla oleminen hieman jännittikin. Ne ovat kilttejä ja ystävällisiä ja viihtyvät ihmisten seurassa.

Brena on sisaruksista villein. Sillä oli hirveä kiire viipottaa ihmisten välillä ja käydä aina välillä moikkaamassa myös sisaruksiaan ja emoaan. Sylissä sitä vähän jännitti, mutta muuten ihmiset olivat sen mielestä oikein mukavia.

Pennuista tulee aikuisena keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

14.7.2016
Brenasta on kasvanut todella kaunis nuori tyttö. Se on hyvin tyypillinen, iloinen ja tasapainoinen pentu. Suuri osa sen ajasta kuluu leikkien ja riekkuen milloin sisarusten ja milloin ihmisvieraiden kanssa. Se touhottaa iloisesti ympäriinsä ja tutkii uteliaasti kaiken mahdollisen. Sen häntä heiluu aivan lakkaamatta sen viilettäessä ympäri häkkiä ja Brena vaikuttaakin kovin ystävälliseltä. Brena malttoi pennuista ensimmäisenä rauhoittua alkuinnostuksen jälkeen. Silloin se tassutteli tyytyväisenä vieraiden luokse, kellahti maahan ja läppäisi ihmistä tassullaan pyytäen rapsutuksia.

23.8.2016
Brenan matka ihan oikeaksi lemmikiksi ja perheenjäseneksi alkoi tänään, kun se varattiin omaan kotiin Suomeen.

12.9.2016
Brenan matka päättyi Suomeen ja oman ihmisen syliin. Onnea matkaanne Brena ja perhe.

________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Brena tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Brena saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Brenan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.