Kodin saanut koira: FIGO

Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (yksityinen tarha)
Kokoarvio:

 

14.8.2016
Kulkureilla on useampi yhteistyötaho Romaniassa, ja yksi niistä on Mihai Girgorie, josta nyt saamme muutaman koiran adoptio-ohjelmaamme. Mihailla on tällä hetkellä kaksi tarhaa, uusi rakenteilla oleva tarha on nimeltään M.G. Sanctuary. Tulevaisuudessa M.G. Sanctuaryn toivotaan olevan moderni tarha, jossa on tilat kaikille eri eläimille ja jonne mahtuvat niin koirat, kanat, vuohet kuin lehmätkin. Mihain toiveena on myös saada lapset tutustumaan tarhan eläimiin ja niistä huolehtimiseen. Mihai on juuri valmistunut eläinlääkäriksi, ja tarhalla työskentelee Romanialaiseen tapaan koditon mies, joka auttaa huolehtimaan koirista. Kun tarhan sisätilat ovat täynnä, mies nukkuu ulkona patjalla eikä sekään häntä haittaa. Tällä hetkellä tarhalla vielä rakennetaan pysyviä häkkejä, mutta toiveissamme on, että esimerkiksi ihastuttava Figo pääsee Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomeen ennen tätä.

Figo on ihastuttavan komea paimenkoirasekoitus, joka on löydetty vilkkaan tien varrelta kesäkuussa 2016. Figo ei valitettavasti osannut yhtään varoa tiellä liikkuvia autoja, joten Mihai päätti tuoda pojan turvaan tarhalleen. Tarhalla Figo on tullut toimeen narttujen kanssa, mutta muiden urosten kanssa Figo on hieman varautunut. Tulevassa kodissa Figoa voisikin olla odottamassa mukava narttukaveri ellei Figo saisi nauttia uudesta elämästään perheen ainoana silmäteränä. Figo ei myöskään pidä kissoista tai muista eläimistä, vaan paimenkoiralle tyypilliseen tapaan haluaisi jahdata pienempiä eläimiä. Tulevan kodin olisi hyvä ottaa Figon riistavietti huomioon, eikä vapaana kulkeminen ole tälle herralle itsestäänselvyys. Figo on kuitenkin todella sosiaalinen ja rakastaa ihmisten huomiota ja läheisyyttä yli kaiken. Iloinen poika saakin hymyn tarttumaan, jos ei muuten niin nauttimalla kesäpäivästä pienessä lasten uima-altaassa. Figo on myös hyvin aktiivinen ja nopea liikkeissään, joten hän soveltuu varmasti myös erilaisiin harrastuksiin. Figo on noin 55cm ja painoa pojalla on 25kg.

11.9.2016
Komealle Figolle lisätty uusia kuvia omaa kotia odotellessa.

21.1.2017
Figo on matkustanut kotihoitoon Saksaan.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Figo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Figo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Figon yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: