Kodin saanut koira: ADE

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

4.4.2016
OneVet Clinica Veterinaria on romanialainen eläinklinikka, joka ylläpitää myös koiratarhaa Cosoban kylässä. Siellä asuuu koiria useista eri lähtökohdista ja olosuhteista. Eräänä päivänä jokin aika sitten saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot ovat kaikin puolin epäinhimilliset ja toimitti kaikki koirat. noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Siihen naisen mielenkiinto lopahtikin ja nainen katosi. Nyt osa näistä koirista etsii kotiaan Kulkurien sivulla, mukaanlukien Ade.

Ade tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta ihmisten kanssa se kanssakäy valikoivammin. Välillä se on kovinkin sosiaalinen ja välillä taas vetäytyy omaan rauhaansa. Se on aavistuksen ujo ja tuleekin tarvitsemaan kodiltaan rohkaisemista, aikaa ja kärsivällisyyttä. Se tulee kuitenkin varmasti palkitsemaan kaiken ajan ja vaivan, jonka se tarvitsee.

Ade on kooltaan noin 40 senttiä ja 15 kiloa.

29.5.2016
Toukokuun alkupäivinä Romaniassa ja OneVetin tarhalla aktiivimme todistivat eriskummallista näkymää: Pientä, makkaranmallista koiraa tuodaan pihalle talutushihnassa. Koira heittäytyy maahan ja alkaa rimpuilemaan kuten lapsi, joka ei saa kaupassa haluamaansa tikkukaramellia. Koiran tarhalle tuonut, OneVetin vapaaehtoistyöntekijä Gabi irrottaa koiran hihnan, jolloin koira säntää riemukkaasti pitkin pihaa iloa pursuten. Ade on avautunut viime tapaamisen jälkeen ja nyt se uskaltaa jo aavistuksen komentaa muita koiria. Ihmisille Ade on äärettömän ystävällinen ja se on kovin miellyttämishaluinen. Ihmistä lähestyessään se menee aivan matalaksi, ryömii luokse ja rapsutettaessa siltä pääsee pieni mielistelypissakin. Se ei kuitenkaan ole varsinaisesti ujo ja kun rapsutukset meinaavat loppua, se pyytääkin niitä oma-aloitteisesti lisää.

Lisätty söpölle koirapojalle kuvia.

6.7.2016
Pieni ja pitkä pötkyläkoira Ade. Suurisuinen pikkumies, joka kolmisen viikkoa sitten sai selkäänsä isommilta koirilta ja kantaa nyt mukanaan paitsi ulkoisia taisteluarpia, myös mitä ilmeisen kolhiintunutta ylpeyttä. Mutta sekös Adea haittaa. Se on hassu, iloinen ja letkeä koira, joka tulee töppöjalkoineen ihmisen rapsuteltavaksi ja nauttii siitä siinä määrin, että jää siihen mielellään rauhaksiin nauttimaan.

Lisätty pari kuvaa sekä video heinäkuulta.

26.8.2016
Adea kohtasi paitsi yllättävä, myös positiivinen onni, kun Kulkurien lennolla Suomeen vapautui yksi paikka. Paikka oli juuri sopiva Adelle ja niin Ade saapui tänään Itä-Suomeen kotihoitoon. Saimme jo ensimmäiset kuulumiset kotihoidosta ja Ade on syönyt hyvää ruokaa ja käynyt nukkumaan. Päivitämme Aden kuulumisia, kunhan se on hiukan asettunut ensin taloksi. Ensivaikutelma kuitenkin on, että se on rauhallinen ja kiltti koira, joka sopisi moneen menoon.

27.8.2016
Vähänpä tiesi Ade, että saapuessaan Suomeen se tekisi vain pikavisiitin kotihoitajan luona ja jo saapumistaan seuraavana päivänä se varattaisiin omaan kotiin.

9.9.2016
Kun ovi eilen Aden perässä sulkeutui, se oli perillä. Ystävällinen, reipas ja sosiaalinen Ade nukkui yönsä ihkaoikean oman ihmisen kainalossa ja se saa aloittaa päivänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea matkaanne Ade ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ade saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ade on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aden yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Heinäkuussa 2016:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: