Kodin saanut koira: BRUNI (nyk. Moss)

Syntymäaika: 9/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G rescue)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.9.2020

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa kun tarha on kokonaisuudessaan valmis, sieltä tulee löytymään eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimistä, kuten kissoja, vuohia, hevosia ja sikoja.

Brunin tarina on melko perinteinen, hänet on jätetty omistajan toimesta kunnalliselle tarhalle koska omistajan mukaan Bruni olisi purrut tätä. Bruni on jo hetken ehtinyt asustaa Mihain tarhalla ja siellä olessaan tämä jättiläinen ei ole osoittanut minkäänlaisia aggression merkkejä tai edes yrittänyt purra ketään. Päin vastoin tämä lempeä jätti ei jännitä uusiakaan ihmisiä ja tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa.

Tarhalla Brunin ei ole kuultu juurikaan haukkuvan. Omassa paddockissaan Bruni on melko aktiivinen koska tämä nuori herra haluaisi kovasti leikkiä. Brunin tulevassa kodissa voisikin olla odottamassa toinen koira hänelle leikkikaveriksi. Brunista ei kuitenkaan voi sanoa että olisi ylienerginen, kun leikit on leikitty hän tykkää myös rauhoittua ja ottaa vaikka nokoset. Bruni ei välttämättä ison kokonsa puolesta sovellu asuvaksi kerrostaloon, vaan esimerkiksi oma piha leikkikentäksi voisi olla Brunin mieleen.

Bruni on herrasmies mitä parhaassa 3v iässä. Kokoa tällä hapsukarvaisella jätillä onkin huimat 63cm ja painoa noin 30kg.

Päivitykset:

12.12.2020

Bruni tapasi tänään ensi kertaa oman perheensä ja saa viettää ensimmäistä kertaa joulun omistettuna koirana oman perheensä kanssa <3 Onnea Bruni ja perhe!

6.11.2020

Bruni on varattu <3 Sitä odottaa Suomessa ihana koiranelämä oman perheen kanssa!

7.9.2020

Suloinen turrikka Bruni aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bruni saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bruni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: