Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: YLVIE (Powerpuff Girls)


Syntymäaika: n. 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Perustiedot ja tausta
13.13.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria lähelle tarhaa, sillä he uskovat, että tarhassa koirasta pidetään huolta. Niinhän siinä usein käykin, vaikka romanialaisilla koiratarhoilla resurssit ovatkin koetuksella apua tarvitsevien koirien määrän ollessa valtava. Tarhan portille päätyminen oli myös tämän Powerpuff Girlsien, eli sisarusten Smillan, Ylvien ja Junan kohtalo. Elämän alku ei ollut näille tytöille järin häävi, sillä hylkäämisen lisäksi pennut sairastuivat parvoon. Sitkeät pennut selvisivät kuin selvisivätkin parvosta ja voivat nyt hyvin turvassa tarhalla. Ylvie on normaali, aktiivinen pentu, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa. Ihmiset kuitenkin jännittävät Ylvaa ja se tukeutuu paljon toisiin koiriin jännittävissä tilanteissa. Hyvien kokemusten myötä suhtautuminen ihmisiin varmasti paranee, mutta kenties Ylvie tulee aina olemaan hieman ujo. Ylvie haukkuu jonkin verran, mutta haukkuminen on ns. “normaalin” rajoissa.

Ylvie etsii koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jossa on entuudestaan kiva koirakaveri Ylvielle tueksi ja turvaksi helpottamaan uuteen kotiin sopeutumista. Tulevalta omistajalta edellytetään kärsivällisyyttä ja lempeää asennetta, sekä ymmärrystä koiran elekielestä. Ylvie on aktiivinen pentu, joten on hyvä varautua siihen, että Ylvie ei sovellu sohvaperunaksi.

Pentujen on arvioitu kasvavan noin 45 – 50 cm korkeiksi ja noin 15 -20 kiloa painaviksi, eli keskikokoisiksi koiriksi.

Päivitykset
13.12.2020
Eilen oli samaan aikaan pienen Ylvie-kullan elämän jännittävin ja paras päivä – vaikkei hän ehkä vielä itse sitä tiedäkään. Ylvie saapui pitkän matkan päätteeksi kotiin. Vielä tyttöä kovasti jännittää, mutta elämä voittaa varmasti kun Ylvie huomaa miten hyvään kotiin on päässyt. Onnea matkaan Ylvielle ja perheelle!

3.12.2020
Ihana Ylvie on varattu!

13.9.2020
Herttainen Ylvie pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaa nyt sopivan kodin löytymistä.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ylvie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Ylvie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ylvie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.