Päivitetty 10.09.2023

Enkelikoira: ANNELIESE (nyk. Muori)


Syntymäaika: 2008-2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.12.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romania on täynnä kodittomia eläimiä ja Adinalla on kädet täynnä töitä, sillä Cosoban tarhalle päätyy jatkuvasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Herttainen mummu Anneliese eli ennen omistettuna koirana. Sen omistaja kuitenkin kuoli jokunen kuukausi sitten, ja Anneliese jäi omistajan pojan vastuulle. Pojalla ei ollut mahdollisuutta pitää Anneliesea, joten hän kääntyi Adinan puoleen. Mitäpä Adina voisi muutakaan tehdä kuin auttaa, joten Anneliese päätyi Cosoban tarhalle. Ihastuttava Anneliese on koko ajan ollut ystävällinen ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan, joten voisi ajatella, että Anneliese ei ole entisessä elämässään joutunut ikävän kohtelun kohteeksi. Myös toisten koirien kanssa Anneliese tulee toimeen. Ja älkää antako ikävuosien hämätä, Anneliese on ikäisekseen aktiivinen koira ja sohvannurkassa lekottelun ohella myös reippaat lenkit tulevat todennäköisesti hyvinkin kuuloon tämän mummun kanssa. Tarhalla Anneliese haukkuu jonkin verran, mutta haukkuminen on normaalia reagointia tarhan tapahtumiin, ei turhaa räksytystä.

Anneliese etsii mukavaa eläkekotia, jossa pääsee viettämään aktiivisen seniorin reipasta elämää. Omistajalta edellytetään sitoutumista koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. Vaikka Anneliese on nyt reipas ja aktiivinen, on hyvä huomioida, että iäkkään koiran tila voi nopeastikin muuttua ja säännölliset eläinlääkäritarkastukset ovat tärkeä osan seniorikoiran huolenpitoa.

Anneliese on noin 47 cm korkea ja painaa noin 17 kiloa, eli keskikokoinen koira.

Päivitykset

10.9.2023
Saimme suru-uutisia Muorin perheeltä. Muori on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, nopeasti edenneen sairauden vuoksi. Voimia surutyöhön Muorin perheelle ja kiitos, kun annoitte hänelle rakastavan kodin ja onnelliset eläkepäivät <3 Alla Muorin kodin sanoja mummukasta.

“Nimeä Anna-Liisa hän ei koskaan oppinut. Kun aloimme puhua mummosta /muorista, tajusi hän heti nimensä. Tästä päättelimme hänen nimensä olleen joku samalta kuulostava Romaniassa, edellisessä elämässään.

Muori oli maailman paras valinta ensimmäiseksi rescuekoiraksi, täysin valmis kotikoira. Hänellä oli haasteita terveytensä kanssa, mutta lääkkeiden avulla vietimme normaalia arkea ja hyvin ansaittuja eläkepäiviä melkein 3 vuoden ajan. Koti oli Muorille tärkeä, pihalla ei viihtynyt kuin pakolliset, kotiin oli aina kiire. Perheen toisten koirien kanssa Muori tykkäsi lenkkeillä, silloin kirmaili kuin nuori tyttönen ja kaikki muu unohtui. Myös oma perhe oli Muorille tärkeä, vieraista hän ei juuri välittänyt, mökötti silloin omalla paikallaan.

Luopumisen hetki tuli aivan yllättäen, juuri kun kaikki oli jotenkin niin hyvin! Matka jäi kesken, vaikka kestikin pitempään, mitä ikinä uskalsin toivoa! Minulla oli alusta asti tapana lauleskella Muorille suomalaisia lastenlauluja mm. hyvin hiljaa, etkö ymmärrä sekä Ida-Elinan viimeistä valssia. Niitä lauloin kun vasta tutustuimme, viimeisellä automatkalla eläinlääkäriin, lähdön hetkellä sekä vielä silitellessäni häntä sitten, kun kaikki oli jo ohi.

Muori oli nöyrä ja vaatimaton koira. Antoi niin paljon enemmän, kun otti. Koti on nyt aivan käsittämättömän hiljainen, vaikka Muorihan oli miltei äänetön koira.

Meidän oma pieni mööri möörinen, hassu tyttönen, rakas mummukka. Meillä kaikilla on sinua kamala ikävä ❤️

13.12.2020
Upea Anneliese saapui eilen Suomen kamaralle ja lähti loppuelämänsä perheen mukana matkalle kohti pohjoista, ikiomaa kotia. Ihania eläkepäiviä Anna-Liisalle rakastavien ihmisten ja koirakavereiden parissa.

17.11.2020
Anneliese on onnekas mummokoira. Hänet on nimittäin varattu ja Suomessa odottaa oma koti ja oma perhe!

10.9.2020
Anneliese pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan, nyt vain peukut pystyyn että oma koti löytyisi pian.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anneliese saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anneliese on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.