Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: ELSI


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
13.12.2020
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria, joista osa on asunut tarhalla todella kauan.  One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Cosoban tarhalle on päätynyt myös Elsi ja sen kaksi pentua Kaino ja Hilja. Adinan tuttava oli löytänyt kolmikon ja tuonut ne turvaan tarhalle. Elsi asuu Cosoban ulkohäkeissä yhdessä sen pentujen kanssa, jotka ovat noin 6 kuukauden ikäisiä. Aktiivimme vierailivat Cosobassa joulukuussa 2019 ja tapasivat Elsin, Kainon ja Hiljan. Elsi ottaa reippaasti vierailijat vastaan, eikä vaikuta ujostelevan ihmisiä sen häkissä. Elsi ei oma-aloitteisesti tule aivan ihmisen viereen, vaan pitää hieman etäisyyttä. Sen häntä kuitenkin heiluu, se tulee haistelemaan ihmistä ja se vaikuttaa olevan vierailusta innoissaan. Elsi on todella motivoitunut herkuista ja se on melko ahmatin oloinen hyvien namien äärellä. Elsi on myös resurssiherkkä omasta ruoastaan, joka olisi tulevassa kodissa hyvä huomioida.

Elsillä on korkeutta noin 50 cm ja painoa 18-20 kg.

Päivitykset
13.12.2020
Herttainen Elsi saapui eilen pitkän matkan päätteeksi Suomeen ja kohtasi ensimmäistä kertaa oman perheensä. Hyvää yhteistä matkaa ja ihania yhteisiä seikkailuja!

30.11.2020
Elsi on varattu omaan kotiin, jonne pääseekin viettämään joulua jo tänä vuonna!

23.12.2019
Elsi pääsee juuri ennen joulua mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotia.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elsi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elsin yhteyshenkilönä toimii Jenni Ankelo.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.