Päivitetty 24.11.2020

Kodin saanut koira: JUNA (Powerpuff Girls) (nyk. Noppa)


Syntymäaika: 02/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.9.2020


Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria lähelle tarhaa, sillä he uskovat, että tarhassa koirasta pidetään huolta. Niinhän siinä usein käykin, vaikka romanialaisilla koiratarhoilla resurssit ovatkin koetuksella apua tarvitsevien koirien määrän ollessa valtava. Tarhan portille päätyminen oli myös Powerpuff Girlsien, eli sisarusten SmillanYlvien ja Junan kohtalo. Elämän alku ei ollut näille tytöille järin häävi, sillä hylkäämisen lisäksi pennut sairastuivat parvoon. Sitkeät pennut selvisivät kuin selvisivätkin parvosta ja voivat nyt hyvin turvassa tarhalla. Juna on siskojensa tapaan myös ystävällinen ja aktiivinen, kaiken kaikkiaan hyvin normaali pentukoira. Tulee toimeen kaikkien kanssa. Se haukkuu jonkin verran tarhalla, mutta ei mitenkään erityisen paljon, lähinnä reagoi normaalisti ympäristön tapahtumiin.

Juna on aktiivinen ja meneväinen pentu, hän etsiikin kotia jossa ollaan valmiita virikkeistämään tätä touhukasta neitiä. Junan tulevan kodin tulee omata koiralähtöiset kasvatusmenetelmät jotta Juna voi aikuisenakin olla reipas ja avoin koirakansalainen.

Juna korvineen tulee aikuisena arvion mukaan olemaan noin 45- 50cm ja painamaan noin 15-20kg.

Päivitykset:

31.10.2020

Upea Juna matkusti tänään kotiin ja tapasi ensi kertaa oman perheensä. Kaiken lisäksi hän sai uuden kotimaan lisäksi uuden nimen; Nappi. Onnea Noppa ja perhe <3

22.9.2020

Siinä ei kauaa mennyt kun Junan oma ihminen hänet bongasi. Tänään oli Junan onnen päivä kun sille voidaan kertoa että sitä odottaa ikioma koti Suomessa <3

13.9.2020

Ihana Juna aloitti oman kodin etsinnän kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Juna tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Juna saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Juna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.