Kodin saanut koira: SMILLA (Powerpuff Girls) (nyk.Seita)

Syntymäaika: n.2/2020
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.9.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria lähelle tarhaa, sillä he uskovat, että tarhassa koirasta pidetään huolta. Niinhän siinä usein käykin, vaikka romanialaisilla koiratarhoilla resurssit ovatkin koetuksella apua tarvitsevien koirien määrän ollessa valtava. Tarhan portille päätyminen oli myös Powerpuff Girlsien, eli sisarusten Smillan, Ylvien ja Junan kohtalo. Elämän alku ei ollut näille tytöille järin häävi, sillä hylkäämisen lisäksi pennut sairastuivat parvoon. Sitkeät pennut selvisivät kuin selvisivätkin parvosta ja voivat nyt hyvin turvassa tarhalla. Smilla on ystävällinen ja aktiivinen, kaiken kaikkiaan hyvin normaali pentukoira. Tulee toimeen kaikkien kanssa. Se haukkuu jonkin verran tarhalla, mutta ei mitenkään erityisen paljon, lähinnä reagoi normaalisti ympäristön tapahtumiin.

Smilla etsii kotia, jossa pääsee nauttimaan oikeasta koiranelämästä. Smilla on osoittautunut tarhalla aktiiviseksi, joten tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että neidille ei pelkkä sohvalla kölliminen riitä kotioloissakaan, vaan yhteistä puuhastelua on lenkkeilyn lisäksi hyvä olla tarjolla säännöllisesti. Smillan omistajalta edellytetään koiralähtöistä asennetta ja sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen lempeydellä ja kärsivällisyydellä.

Smilla on hieman sisariaan isompi ja saattaa näinollen kasvaa aikuisena todennäköisesti inan isommaksi kuin siskot. Pentujen on arvioitu kasvavan noin 45 – 50 cm korkeiksi ja noin 15 -20 kiloa painaviksi, eli keskikokoisiksi koiriksi.

Päivitykset
31.10.2020
Smilla saapui tänään omaan kotiin Suomeen.

30.9.2020
Suloinen Smilla on varattu omaan kotiin.

13.9.2020
Smilla etsii nyt kotia Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Smilla tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Smilla saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Smilla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Mari Jokinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: