Päivitetty 15.01.2023

Kodin saanut koira: BUMBI (nyk. Hippa)


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Bumbi on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.9.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin 7 kuukauden ikäinen Bumbi on hylätty Cosoban tarhalle pikkupentuna kuluneena keväänä. Kevättä kutsutaankin Romaniassa pentusesongiksi, sillä kylmän talven jälkeen pentuja syntyy kaduille tuhansittain. Tämän vuoksi myös tarhat täyttyvät pennuista kevään aikana.

Bumbi jakaa tällä hetkellä tarhahäkkinsä muutaman muun samanikäisen pennun kanssa ja tulee erinomaisesti juttuun niiden kanssa. Sen tulevassa kodissa voisi siis hyvin asua myös muita eläimiä.

Luonteeltaan Bumbi on leikkisä ja reipas pentu, joka rakastaa rapsutuksia ja nauttii ihmiseltä saamastaan huomiosta. Se vaikuttaa hyvin ihmisläheiseltä tyypiltä. Adinakin kuvailee Bumbia erittäin ystävälliseksi koiraksi.

Bumbi haukkuu tarhalla muiden koirien mukana, mutta ei vaikuta erityisen haukkuherkältä tyypiltä. Sosiaalinen ja avoin Bumbi voisikin varmasti sopia monenlaiseen perheeseen ja asuinmuotoon.

Bumbi on kooltaan nyt noin 20 kiloa ja 50 cm korkea. Se kasvaa vielä jonkin verran, mutta jäänee vähän isommaksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

8.11.2021
Bumbi saapui omaan kotiin Suomeen 30.10.

19.10.2021
Ihastuttava Bumbi varattiin omaan kotiin!

29.9.2021
Bumbi aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bumbi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bumbi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bumbin yhteyshenkilönä toimii Elina Ruuhinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.