Päivitetty 22.04.2016

Kodin saanut koira: CARLOS


8.9.2015

8.9.2015

CARLOS

* arvioitu syntymäaika 07-08/2013

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

7.4.2014
Carlos on löydetty kahden sisaruksensa, myös kotia etsivien Carolan ja Carlan, kanssa Bucarestin kadulta. Eläinsuojelija Anda Murgun tytär Alina oli havainnut pennut lähellä kotiaan ja päätti korjata ne talteen kadun vaaroilta. Sosiaaliset ja ihmisystävälliset lapsoset olivat tulleet reippaasti herkkujen perässä Alinan luokse ja näin hän sai ne kerättyä talteen ja toimitti äitinsä tarhalle. Sisarukset ovat selvinneet hengissä kadulla n. 8 kuukauden ikäisiksi vallattomiksi lapsiksi.

Ne olivat nuoren koiran lailla innoissaan ihmisen huomiosta hyppien häkkiään vasten. Siinä vaiheessa kun menimme sisään niiden häkkiin, Carlosta alkoi jännittämään hieman liikaa. Ensin se säntäili leikkimielisesti ihmisen ympärillä. Siinä vaiheessa, kun Carlos yritettiin ottaa syliin, se koki parhaakseen mennä karkuun. Carlosin sisarukset ovat rohkeita, mutta hassu Carlos tarvitsee vielä rohkaisua luottaakseen myös ihmisen hyvyyteen .

No, tulipahan selväksi, että Carlos ei käytä hampaitaan edes liian jännässä tilanteessa. Se pelostaan huolimatta antaa ottaa itsensä kiinni ja ei ole pahoillaan käsittelystä ja rapsutuksista. Carlosissa piilee jotain Hessu Hopomaista. Sen ulkonäkö viestittää setterin perimää ja jännityksen takana on hopomaista huumorintajua. Carlosin pitkät jalat ovat vielä honkkelit ja räpylätassut kokoa hieman liian suuret, liike on samaa hopomaista tyyliä. Se on sisaruksiaan korkeampi, säkäkorkeudeltaan n. 60 cm. Painoa on n. 25 kg. Carlosilla on myös ihottumaa huonosta ravinnosta ja puutteellisesta hoidosta johtuen, jota parhaillaan hoidetaan.

Jos setteriperimä pitää paikkaansa, odotettavissa on liikunnallinen sohvaperuna. Toisin sanoen liikunta mieluiten luonnossa on elinehto ja sisätiloissa sohva on paras paikka. Herkkä Carlos on myös vailla kärsivällistä suunnannäyttäjää ja turhan jännityksen selättäjää. Pentuajan älykkäisiin aivoituksiinkin on varauduttava. Carloksen tulevan kodin tulee sitoutua siihen sen loppuelämäksi ja pystyä tarjoamaan Carlokselle tasapainoista ja hyvää koiran elämää aina sinne vanhuuden päiville saakka. Vastapainoksi tulee saamaan tämän upean vielä hieman ujon rakastavan koirapojan pyyteettömän rakkauden ja täydellisen omistautumisen, sekä varmasti monia ikimuistoisia ja hauskoja hetkiä yhdessä.

13.7.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Romanian matkallaan myös äärettömän lempeän ja upea luontoisen Carloksen. Poika on pikku hiljaa päässyt ujosta kuorestaan ja siitä on kuoriutumassa hyvin hellyyden kipeä ja ihmisystävällinen nuori mies. Carlos on edelleen hieman ujo, mutta se on saanut rutkasti lisää rohkeutta ja tulee nyt jo itse hakemaan nameja ja rapsutuksia. Eli selvästi se ei ole perus luonteeltaan arka koira, ainoastaan kokematon ja hieman epävarma. Vieraat ihmiset ovat sille vieläkin hieman jännittäviä mutta se hetken tutkittuaan tilannetta kuitenkin ihmisrakkaana poikana tulee luokse ja antaa uteliaisuuden voittaa. Carlos tulee edelleen hyvin toimeen muiden koirien kanssa eikä se juurikaan hauku.
Carlos olisi enemmän kuin valmis aloittamaan uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä ja jakamaan iloa ja rakkautta omalle perheelleen loppuelämänsä ajan.

10.11.2014
Kulkurit tapasivat jo aikuisikään ehtineen Carlosin lokakuisella matkallaan ja kuulumiset ovat iloisia. Carloksen suuri hassutteleva ja hieman kömpelö olemus saa väkisinkin hymyn huulille ja sen muutenkin liikuttava hieman ujo, mutta utelias luonne hurmaa. Carlos on edelleen luonteeltaan hieman varovainen sillä sen ihmiskontaktit ovat kuitenkin olleet melko vähäisiä. Se kuitenkin rentoutuu nopeasti uusienkin ihmisten seurassa ja kotiin päästyään se varmasti reipastuu nopeasti. Kokemattomuuttaan hieman ujon ulkokuoren alla sykkii rakastava suuri sydän joka olisi nyt valmis sykkimään sille omalle ihmiselle.

30.7.2015
Carlos odottelee edelleen kotiaan Suflete Dragin Jilavan tarhalla Romaniassa. Kulkurien aktiivien matkoilla touko- ja heinäkuussa päästiin myös Carlosta tapaamaan. Carloksen olemisessa on tapahtunut huomattavaa muutosta. Carlos hyppii ja loikkii aidalla, kun vieraat lähestyvät häkkiä. Sisään tullessa Carlos ei enää katoakaan tarhan takaosaan, vaan tulee reippaasti tervehtimään vieraita. Alina Murgun mukaan käytös oli tällä kertaa ihmeen rauhallista, yleensä vastaanotto on vielä vauhdikkaampi.

Hieman vielä Carloksen entisestä arkuudesta paljastaa se, että poika pelkää nopeita liikkeitä. Missä olisi tämän hurmaavan, hieman sähläävän koiran, oma turvallinen koti?

22.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Carloksen 8.9. Jilavan tarhalla ja kertoivat sen reipastuneen edelleen todella paljon! Aeimmasta ujoudesta on jäljellä enää vain aavistus ja Carlos menikin heti moikkaamaan sille vieraitakin ihmisiä pyytäen huomiota. Carlos on todella kiinnostunut ihmisistä ja selvästi hakeutuu ihmisten seuraan pusuttaen ja nuollen ihmisten käsiä. Carlos ei myöskään ollut moksiskaan, vaikka eläinsuojelija Alina Murgu kävi laittamassa ulkoloishäädön kesken tutustumisen.

Perusluonteeltaan Carlos on edelleen se sama tuttu iloinen ja hassu Hessu Hopo, joka on aina valmis leikkiin. Kokonaisuutena Carlos on äärimmäisen sympaattinen ja upea koira! Lisätty uusia kuvia Carlokselle. Kuten kuvista huomaa, on honkkelista pojanklopista varttunut jo vankka nuori koira. Missä olisi tämän sydämellisen Hessu Hopon ikioma koti?

2.12.2015
Voi tätä ilon päivää! Carlos on pitkän odotuksen jälkeen vihdoin varattu omaan kotiin! Tämä Hessu Hopo tulee saamaan Suomesta rakastavan kodin ja ikioman koiraveljen.

14.1.2016
Carlos on tänään matkustanut ikiomaan kotiin Suomeen! Hurjasti onnea Carlos ja perhe!

22.4.2016
Saimme ihania kotikuulumisia Carlokselta perheineen:

Carlos tuli kotiin 14.1.2016 kuukauden jännityksen jälkeen. Heti ensimmäiseksi se hurmasi koko oman perheen ja suvun ihmiset. Ensimmäisten viikkojen aikana se oli jo kuin olisi asunut kotona koko ikänsä. Koska omistaja ei osaa kertoa Carloksen puolesta kaikkea, annetaan sana Carlokselle.

“Moi mä olen Carlos tai joskus mä luulen, että mun nimi on joko “Rauhassa” tai “Odota”… Mä pääsin vihdoin omaan kotiin! Ja mulla on maailman rakkain isoveli Dzoi, joka opettaa mulle kaikenlaista esim. juoksemisen osalta. Mä luulen vähän, että sen jälkeen kun se ekana päivänä komensi mua, me ollaan oltu kuin paita ja peppu (joista varmaan Dzoi paita ja mä peppu, koska tykkään kovasti tosta haisunäädän pyllystä, joka mulla on rakkain lelu).

Mun omistaja sanoo, että oon aika tehopakkaus ja kun treenaan, musta voi tulla vielä vaikka mitä kuten joku Jusain Bult tai joku mies joka on kuulemma tosi nopea juoksija… Se myös sanoo, että mussa olis kotivideoainesta aina välillä Hauskoihin kotivideoihin, joten Sampolle vinkki, että mun kanssa kantsii olla hyvä kaveri (ja kuulemma Dzoi lähettää kans samoja terkkuja!). Mä olen kyllä välillä aika hassu joten kai se sit viittaa tohon mun tohelointiin…

Ruoka mulle maistuis aina kovasti ja kun joku sattuu avaamaan jääkaapin mä olen aina ensimmäisenä paikalla vaikka yleensä en kyllä mitään sieltä saakaan, mutta on siellä kyllä hyvät tuoksut…

Mä kadotin mun siskot tarha-aikana, mutta onneks toi mun omistaja on löytänyt täältä meidän koirapuistosta siskoni Carlan, jonka kanssa me aina riehutaan yhdessä kun tavataan. Carola on kuulemma vielä tarhalla, joten toivotaan, että sekin sais pian oman kodin täältä meidän läheltä ja voitais sit kaikki riehua yhdessä!

Mun omistaja sanoo, että mä oon joku Ton Huani tai joku… se on kai sellanen joku joka hurmaa aina kaikki tytöt ja muut… no mä kyllä hurmaan kovasti kaikki joihin tutustun… mutta on mulla onneks yks oikea tyttöystäväkin… sen nimi on Nova ja me tavataan yleensä Korson lenkeillä…

Mä haluan kiittää kaikesta Alinaa ja Andaa ja lähetän niille kovasti pusuja täältä omasta kodistani! Ja etenkin Niinaa, joka löysi mulle tän ihanan kodin, ja Niinan kivoja koiria Bubua ja Nuria.

Terveisiä kaikille mun kavereille ja niille, jotka seuraa mua ja mun tohelointia joko Instagramissa tai muuten vaan!

Pusuilla Carlos”
Suuret kiitokset Carlokselle perheineen terveisistä ja ihanaa kesän odotusta!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Carlos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carlos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Harkitut yhteydenotot Niinalle.

Video Carloksesta 07/2015

 

Video Carloksesta

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.