Päivitetty 24.04.2016

Kodin saanut koira: MISS NELLY


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

26.9.2015
Luiza Mandru on hyväsydäminen romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien luotettava yhteistyökumppani. Luizan ja hänen aviomiehensä omistamassa talossa Gradistea nimisessä kylässä asuu noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan. Pääsääntöisesti koirat eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Luizasta voit lukea lisää täältä.

Miss Nellyn ja toisen pennun löysi Luizan naapurin tytär läheisestä ojasta. Luizan mennessa paikalle toinen pennuista oli jo kuollut, mutta Nelly oli vielä hengissä vaikkakin todella heikkovointinen. Löytöhetkellä Nelly oli likainen ja sen turkki ja iho olivat todella huonossa kunnossa. Luiza on hoitanut neitiä lääkäristä saaduilla voiteilla ja antanut vitamiinejä ja öljyjä. Nyt Nellyn iho näyttää jo paremmalta ja turkki kasvaa kaiken aikaa. Miss Nelly oli onnekas päästessään ajoissa Luizan hellään hoitoon, mutta lukuisat muut pennut joko menehtyvät tai elävät kurjissa oloissa ja huonokuntoisina kadulla. Tämänkaltaista kärsimystä Kulkurit haluavat olla ehkäisemässä ja parantaa kodittomien eläinten tilannetta kestävästi ja pysyvästi laajamittaisilla sterilointikampanjoilla. Steriloinneista löydät lisää tietoa sivuiltamme mm. täältä.

Miss Nelly on hyvin leikkisä ja iloinen, reipas pentu. Se leikkii puutarhassa muiden koirien kanssa ja touhuaa innokkaasti kuten mikä tahansa pikku pentu. Nelly on sosiaalinen ja vauhdikas koiran alku, eikä uskoisi että se oli löytyessään niin heikossa kunnossa. Neiti ei hauku kuin välillä innostuessaan.

Miss Nellyn arvioidaan kasvavan noin 10-12 kiloiseksi aikuiseksi.

06.10.2015
Miss Nellylle lisätty tuoreita kuvia.

8.11.2015
Aktiivimme vierailivat Romaniassa marraskuussa ja matkallaan he tapasivat myös suloisen Miss Nellyn. He kertovat ihanan pikku-neidin touhuavan vapaana pihalla ja olevan erittäin sosiaalinen pieni pentu. Miss Nelly rakastaa Luizaa ja hänen aviomiestään ja pyörii myös vieraiden jaloissa hakemassa herkkuja ja huomiota. Vieraiden tullessa tutuksi se antaa käsitellä itseään miten päin tahansa ilman vastustelua. Tämä pieni tyttö on oikea aarre tulevalle perheelleen.

11.3.2016
Miss Nellystä on lisätty uusia kuvia ja voi, kuinka kaunis tämä tyttö onkaa! Myös sisäinen suloisuus on Nellyllä ominaisuus. Neiti on leikkisä, kiltti, ja ystävällinen koiralapsi. Hienosti käyttäytyy muiden koirien kanssa ja kissat käyvät kaverista yhtä lailla.

23.3.2016
Miss Nelly varattiin omaan kotiin.

24.4.2016
Miss Nelly saapui tänään Suomeen ja tapasi oman ihanan perheensä.

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Miss Nelly tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Miss Nelly saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Nelly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marraskuussa 2015 kuvatun videon Miss Nellysta pääset katsomaan täältä.

Miss Nellyn yhteyshenkilö on Stina Nurmikoski

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.