Päivitetty 18.07.2018

Kodin saanut koira: CENA, SUOMESSA


Syntymäaika: 10/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Rosiori)
steriloitu


Perustiedot ja taustat
20.03.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Cena on alkujaan Rosiorin tarhalta, mutta tytön mentyä tarhalla huonompaan kuntoon, se pääsi muuttamaan Onevetin tarhalle, jossa sillä on enemmän tilaa liikkua ja elämä ei ole sidottuna lyhyeen ketjuun.

Cena on nuori ja todella aktiivinen koira, jota ei voi ainakaan tarhalla olla huomaamatta. Cena on nimittäin tylsistyksissään ravannut ympäri koppiaan ja tähän onkin muodostunut pyöreä “kraateri”. Cena tulee tulevassa kodissaan tarvitsemaan riittävän liikunnan lisäksi aktiviteettia ja aivojumppaa. Harrastuskoiraksikin Cena varmasti sopisi, jos kaikkia kiinnostava laji löytyy!

Kaikesta energisyydestään huolimatta Cena on todella ihana ja tasapainoinen tyttö. Kun Cenaa lähestyy se aloittaa hulvattoman pepputanssin, jolloin puolet koko koirasta heiluu. Cena nauttii rapsutuksista ja kiipeääkin syliin heti tilaisuuden tullen. Tyttö onkin mahdottoman ihmisrakas ja Cenan lempipaikka olisikin varmasti oman ihmisen vierellä ihmettelemässä tätä maailamanmenoa. Hetken rapsutuksista nautittua onkin taas aika aloittaa hääräily! Cena osoitti myös olevansa todella leikkisää sorttia ja yrittikin leikittää meitä loikkimalla ja leikkiin kutsumalla. Tällöin kyllä hiekka lensi ja Cena tanssahteli leveä hymy naamallaan. Energisyydestä huolimatta Cenalla on mitä mainioin keskittymiskyky. Se saattoi kaiken härdellin keskellä jäädä ihmettelemään aktiivimme muistiinpanovihkoa ja maistelemaan tarjoamiamme nameja. Nyt Cena on enää aktiivista ja rakastavaa kotia vailla!

Cena on noin 55cm korkea ja painaa arviolta noin 23kg. Rakenteeltaan Cena on todella siro.

Päivitykset

18.07.2018
Cena on ehtinyt jo hetken viettää omassa loppuelämän kodissaan ja tytöllä on kaikki paremmin kuin hyvin <3

01.07.2018
Meille kaikille tutuksi tullut aina iloinen superpallo Cena on viimein varattu omaan kotiinsa <3 Tuleva perhe kävi tänään tapaamassa Cenaa ja asia oli kaikille osapuolille heti hyvin selvä. Cena on löytänyt ihmisensä <3

2.6.2018
Cena on saapunut tänään todella ansaitusti Suomeen kotihoitoon. Päivitämme sen kuulumisia, kun se on hiukan saanut asetuttua.

17.05.2018
Se onni, ilo ja helpotus mitä koen tällä hetkellä Cenan puolesta olisi varmasti varsin mitätöntä niihin tunteisiin verrattuna mitä Cena tuntisi, jos tietäisi, miten sen tarina on muuttunut tänään. Cenan elämässä alkaa pian uusi luku, kun tyttö pääsee 2.6. matkustamaan Suomeen kotihotioon. Parasta tietenkin olisi, jos tämä ikuisesti iloinen ja innokas superpallo pääsisi suoraan omaan kotiinsa. Jos siis Cena on saanut aikaan sen pienen kutkutuksen sydämen pohjalla ja perhoset lepattamaan mahassa, niin nyt jos koskaan on aika toimia.

14.04.2018
Aktiivimme tapasivat jälleen kaikille tutuksi tulleen “kraaterikoiran” eli Cenan. Tällä kertaa tapaaminen tosin tapahtui Onevetin tiloissa, jossa Cena jakaa häkkinsä rauhallisen Bobitan kanssa. Ei voi sanoa, että häkkikään olisi millään tavalla oikea paikka Cenalle, mutta se on hurja parannus metrin mittaiseen ketjuun. Myös Cenan stressitasot tuntuvat laskeneen muuton jälkeen.

Cenaa kehuttiin iloiseksi ja hauskaksi tytöksi. Cena oli todella innoissaan kaikesta, mitä häkissä tapahtui ja ei meinannutkaan antaa aktiiveillemme rauhaa hoitaa hommiaan, vaan pomppi koko ajan heitä vasten. Cena todisti osaavansa myös rauhoittua ja keskittyä, kunhan vaan ihmisetkin ovat rauhassa. Cena varmasti nauttisi arjesta, jossa saisi olla oman perheensä mukana kaikessa puuhailussa ja opetella uusia temppuja. Cena tulee vaatimaan aivojumpan lisäksi liikuntaa ja onkin todella aktiivinen koira. Varmasti käytös ja innokkuus tulee tasaantumaan kotiin päästyä, sillä tällä hetkellä Cenan ainoa aktiviteetti on se, kun aktiivimme saapuvat joka toinen kuukausi moikkaamaan sitä pariksi minuutiksi.

17.12.2017
Aktiivimme vierailivat marraskuussa muun muassa Rosiorin kunnallisella tarhalla, jossa he tapasivat myös Cenan. Jällennäkeminen oli tällä kertaa todella harmillinen. Aktiiviemme muistiinpanoissa Cenan kohdalla luki “sekoaa stressistä” ja he kertoivat tämän pitävän paikkansa. Cena ravaa pientä häkkiään edes takaisin stressaantuneena ja turhautuneena, eikä tarha todellakaan ole oikea paikka näinkin aktiiviselle ja nuorelle koiralle. Meistä moni huolestui Cenan tilanteesta, mutta onneksi tytöllä kävi älytön tuuri ja muutama päivä takaperin saimme tiedon, että Cena muuttaa Onevetin tarhalle. Siellä Cenalla tulee olemaan kavereita ja enemmän tilaa olla ja liikkua. Jäämmekin nyt siis toiveikkain mielin odottelemaan seuraavia kuulumisia tästä neitokaisesta.

Lisätty video Cenasta marraskuulta.

10.08.2017
Heinäkuussa upeaakin upeampi Cena odotti edelleen oman koppinsa edustalla. Cena on oloistaan huolimatta oikea ilopilleri ja elämänhalua tällä neitokaisella on vaikka muille jakaa. Cenaa luonnehdittiin todella sympaattiseksi ja ihastuttavaksi. Turhautuminen näkyy koirasta edelleen, mutta se ei ole Cenan mahdottoman kauniiseen luonteeseen onneksi vaikuttanut. Tarha ei kuitenkaan ole nuoren ja aktiivisen koiran paikka ja Cenalle toivoisi viimeinkin pois pääsyä sieltä. Tavallisen ulkokuoren alle kätkeytyy oikea aarre <3

26.05.2017
Kuoppa Cenan kopin ympärillä vain syvenee. Tyttö on entistä turhautuneempi tarhalla ja kaipaisikin jo kipeästi sitä omaa kotiaan. Turhautumisesta huolimatta Cenan kultainen ja ystävällinen luonne ei ole kadonnut mihinkään. Cena nauttii ihmisten huomiosta ja rauhoittuukin hienosti rapsuteltavaksi. Ihmisen paikalla ollessa Cena vain nauttii läheisyydestä ja siitä pienestä hetkestä, kun hänet huomataan. Cena etsii edelleen kotia, jossa tytön kanssa liikutaan ja sitä aktivoidaan, mutta ennen kaikkea kotia, missä sitä rakastetaan koko sydämestä. Sen Cena ansaitsee.

Lisätty video Cenalle.

——————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.