Päivitetty 14.08.2017

Kodin saanut koira: CHIA


Syntymäaika: 5/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu)
steriloitu

 

4.6.2017

Kulkukoiria on Romaniassa varovaistenkin arvioiden mukaan yli kaksi miljoonaa. Erinäköisiä ja eri ikäisiä koiria kuljeksii kaduilla, pelloilla ja muissa paikoissa, mistä ne yrittävät etsiä ruokaa ja suojaa. Kulkukoiraongelmaan vaikutamme muun muassa steriloimalla koiria, lisäämällä ihmisten tietoutta ja pitkällä tähtäimellä vaikuttamalla eläintenpitokulttuuriin. Myös koiran adoptoiminen on yksittäiselle kodittomalle koiralle enemmän kuin merkityksellistä. Chia on yksi niistä onnekkaista, joiden ei tarvitse enää pelätä kadun vaaroja, vaikka se ei ole vielä omaan kotiin päässytkään.

Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija ja Kulkurien yhteistyökumppani Bukarestista. Hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on myös hyvät verkostot, joiden ansiosta Chia-neitikin on nyt etsimässä kotia. Carmenin ystävä oli huomannut työpaikkansa lähellä pienen, hädissään olevan koiran. Hän ei voinut mitenkään jättää koiraparkaa yksinään kadulle, mutta ei kuitenkaan voinut viedä sitä kotiinsakaan. Onneksi hänen ja Carmenin yhteinen ystävä pystyi tarjoamaan neitokaiselle hoitopaikan, kunnes sille löytyy ikioma koti. Niinpä Chia saa harjoitella kotikoiran elämää ja se onkin lähtenyt sujumaan varsin kivasti.

Chia suhtautuu ystävällisesti ihmisiin ja kotihoidossa ollessaan se on tullut hyvin toimeen kissojen ja muiden koirien kanssa. Chia on rauhallinen ja lauhkea tyttö, joka nauttii köllöttelystä pehmoisilla pedeillä. Se ei juurikaan hauku ja on muutenkin hiljainen niin sisällä kuin ulkoillessakin. Chia tarvitsee vielä harjoittelua sisäsiisteydessä.

 

Chia on arvioitu noin kolmevuotiaaksi nartuksi ja se steriloidaan kesäkuun aikana.

Korkeutta pikku-Chialla on noin 30 cm ja se painaa 7 kiloa.

 

12.7.2017

Chialle on lisätty kuva, jossa hän on Masan kanssa.

 

25.7.2017

Chialla on tänään onnenpäivä. Se on varattu ikiomaan kotiin.

 

13.8.2017

Chia lensi tänään Romaniasta Suomeen oman ihmisensä syliin.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chialla on Suomeen tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chian yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.