Päivitetty 14.08.2017

Kodin saanut koira: DARJA


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloitu

 

14.7.2017
Romaniassa Târgovișten kaupungissa, noin 80 kilometrin päästä Bukarestista asuu Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Hän tekee kaikkensa auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuvat koirat pääsevät sisälle ihmisten kanssa ja ulkoilevat aidatulla pihalla sekä mahdollisuuksien mukaan totuttelevat hihnassa kulkemiseen lähiympäristössä. Eläinten suuri määrä kuitenkin rajoittaa niiden saamaa yksilöllistä huomiota ja vaikka Mihaela haluaakin opettaa uusia tulijoita kotikoiran tavoille ennen omaan kotiin muuttoa, niin ihmeteltävää koiruuksilla varmasti riittää vielä uudessa kodissakin.

Mihaela löysi toukokuussa pienen koiranpennun auton alta kyyhöttämästä. Hän otti naperon mukaansa ja nimesi sen Darjaksi. Darja on sosiaalinen ja ystävällinen pentu, joka tulee hyvin toimeen niin kissojen kuin koirienkin kanssa. Hänelle löytyikin jo koti Iso-Britanniasta, mutta sairastapauksen takia varaus peruuntui ja nyt Darjalle etsitään kotia Suomesta. Kippurahäntäinen Darja on jo harjoittelut hihnakävelyä ja se sujuu ihan kivasti. Kyseessä on siis rohkea ja tasapainoinen nuori neiti, joka etsii kotia, jossa se saa kasvaa aikuiseksi ja elää johdonmukaisten ja lämpimien ihmisten parissa aktiivista koiran elämää.

Tämänhetkisen arvion mukaan Darjasta kasvaa noin 40 cm korkea ja 12-15 kiloinen tyttö.


26.7.2017

Darjalla on tänään ilon päivä. Se on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

13.8.2017
Oma kotiväki vastaanotti tänään Darjan. Iloisia hetkiä Darjan perheelle!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Darja saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Darja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Darja tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Darjan yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

Video Darjan hihnalenkiltä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.