Kodin saanut koira: MIKADO

Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

Perustiedot ja taustat:
17.8.2016

Asociatia Suflete Dragi on romanialainen eläinsuojeluyhdistys jota luotsaa taitavasti Alina Murgu. Eläinsuojelijan arki Romaniassa ei todellakaan ole helppoa, kaikkia ei voi pelastaa mutta sydän särkyy joka kerta kun jonkun joutuu jättämään pärjätäkseen itse. Monesti nämä paikalliset eläinsuojelijat pyrkivät tekemään yhteistyötä niin, että avun tarpeessa oleva koira pääsee jonnekin turvaan. Ne jotka vaikuttavat pärjäävän, on kuitenkin pakko jättää jälkeen, sillä koiria ei voi tarhoillekaan ottaa liian paljon. Täpötäynnä olevassa tarhassa stressitaso nousee korkeuksiin, koirat alkavat herkemmin tapella jne.

Kävimme heinäkuussa Sintestin tarhalla, jota ylläpitää Suflete Dragi. Siellä eräässä häkissä asui monta pentua ja muutama aikuinen. Yksi näistä pennuista oli ihana ”riiviö” Mikado. Mikado on iloinen, energinen ja touhukas urospentu, jolla on ikää noin 5 kuukautta. Mikado on löydetty Vidran kylästä, Sintestin lähellä, kesäkuussa 2016, kun siellä järjestettiin sterilointipäivä.

Arviolta Mikado tulee olemaan kooltaan keskikokoinen, noin 50cm/20kg.

Mikado on rohkea ja sosiaalinen pentu, joka ei jännittänyt vieraatkaan ihmiset. Se haluaa huomiota ja kaipaa selkeästi tekemistä ja sitä, että joku leikkisi sen kanssa ja lähtisi sen kanssa lenkille ja riekkumaan. Se haluaa olla kotipentu ja keksiä kaikkea kivaa, mitä koiranpennun kuuluukin keksiä. Muiden koirien kanssa Mikado tulee hyvin toimeen, se on leikkisä pentu ja kaveri joka jaksaa leikkiä sen kanssa olisi varmaan mieluisa mutta ei ole pakollinen.

Edelliset päivitykset:
6.11.2016

Ihana, pieni Mikado on kasvanut! Ihana Mikado on yhä edelleen, kaikin tavoin, mutta kokoa Mikadolla on tullut paljon lisää verrattuna siihen heinäkuiseen päivään, jolloin ensimmäisen kerran Mikadon tapasin. Aktiivimme kävivät Sintestin tarhalla marraskuussa ja he kertovatkin Mikadosta, että tämä on kasvanut oikein tasapainoiseksi ja mukavaksi pennuksi. Ikää pojalla on nyt noin 8kk. Mikado tulee moitteettomasti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa, eikä tarhalla ainakaan osoita minkäänlaista mustasukkaisuutta herkuista tai huomiosta. Jos tilanne meinaa käydä hankalaksi, Mikado mielummin väistää kuin konfrontoi muita.

Mikado on edelleen sosiaalinen ja iloinen pentu, joka rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tulee vieraidenkin luokse. Kamera kiinnostaa kovasti, kuten myös herkut. Mikado on niin innostunut vieraista, että rauhoittuminen on hieman hakusessa mutta kierrokset eivät kuitenkaan nouse liian korkeaksi. Innostuessaan Mikado saattaa hieman hammastella mutta tämä tapa jää varmaan pois treenin kautta ja kun poika pääsisi omaan kotiin, jossa saa huomiota joka päivä. Kuten videoista näkyy, Mikado osaa olla rauhallisesti mutta kyllä se mopo vielä pentumaisesti välillä lähtee vähän lapasesta 😉 .

Mikadosta saa varmasti kivan kaverin monenlaiseen harrastamiseen, kunhan poika on kotiutunut ensin hetken rauhassa.

20.2.2017
Kulkurien aktiivit kävivät Sintestin tarhalla helmikuussa ja tapasivat myös suloisen Mikadon, joka yhä edelleen odottaa oman kodin löytymistä.

16.6.2017
Mikado on koira joka on varttunut pennusta aikuiseksi Sintestin tarhalla. Tämä kuuluu siihen käsittämättömään, sillä Mikado on ihan loistava koira. Mikado tulee toimeen muiden koirien kanssa, kommunikoi hienosti näiden kanssa. Poika suhtautuu avoimesti ja iloisesti ihmisiin, tykkää ruoasta ja herkuista ja pitelee tassuillaan kiinni ihmisestä, ettei tämä vaan lähtisi muualle. Ihan valmis koira johonkin onnekkaaseen kotiin. Lisätty kuvia helmikuulta.

27.7.2017
Nyt on kuulkaas uutisia kerrottavana! Mikado, tuo musta-valkoinen hurmaava nuori koiraherra, joka on odottanut kodin löytymistä pienestä pennusta saakka Sintestin tarhalla, pääsee vihdoinkin matkustamaan omaan kotiinsa. Poika varattiin ja sitä odottaa ihka-oma perhe täällä Suomessa. En voi kuvailla tätä tunnetta mutta voin kertoa, että kasvoilla on onnellinen hymy ja askel on höyhenkevyt! Näistä saa voimaa ja uskoa. Mikado, kohta pääset kotiin <3

Nykytilanne:
14.8.2017
Mikado pääsi oman perheensä luokse 13.8.2017. Nyt alkoi se uusi elämä, rakastettuna perheenjäsenenä!


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mikado saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mikado on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mikadon yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: