Päivitetty 14.08.2017

Kodin saanut koira: IZABELA


Syntymäaika: Noin 4/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei steriloitu

Perustiedot ja taustat:

17.7.2017
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota.

Izabela on hylätty pentu, joka tällä hetkellä on noin 3 kuukauden ikäinen. Se päätyi Mihaelan luo kun joku henkilö oli hylännyt sen Mihaelan portille, noin kuukausi sitten. Izabelan onneksi se ihminen joka sen hylkäsi halusi, että se saa mahdollisuuden ja jätti sen nimenomaan Mihaelan löydettäväksi. Izabela asuu nyt Mihaelan talossa Mihaelan, hänen äitinsä ja monen koiran ja kissan kanssa. Tällä hetkellä Izabela tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, on käytökseltään ystävällinen ja kiltti. Utelaisuuttakin löytyy ja Izabela onkin mielellään mukana siinä missä tapahtuu.

Mihaela arvioi, että Izabelasta kasvaa noin 35-40cm korkea ja 10-12kg painava kaunotar.


27.7.2017
Tänään saamme lähettää tuulen mukana ihania uutisia Izabelalle. Tyttö varattiin omaan kotiin <3

14.8.2017
Izabela lensi Suomeen 13.8.2017 ja jatkoi matkaansa oman perheen kanssa kohti sitä omaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Izabela saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Izabela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Izabela tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Izabelan yhteyshenkilö on Mia Takolander 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.