Päivitetty 19.09.2017

Kodin saanut koira: FAITH


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
steriloitu

 

2.12.2016
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 300 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on kaunis Faith. Faithin tarina ulottuu kolmen vuoden taakse, jolloin se oli lukuisten kohtalontoverinsa tapaan joutunut Palladyn kunnalliselle koiratarhalle. Kunnallisten tarhojen olot ovat karut ja paikalliset eläinsuojelijat yrittävät säännölisesti auttaa koiria niistä ulos. Faithin tien vapauteen avasi Ioanan tytär, joka osti Faithin ja Rasta-nimisen koiran itselleen ja sijoitti ne yksityiselle koirasuojalle. Faith ja Rasta asuivat tuolla tarhalla tämän vuoden kesään asti, jolloin siirtyivät OneVetiin.

Faith on luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen neitokainen. Olot yksityisellä koirasuojalla ovat olleet hyvät ja niinpä Faithin mieli on pysynyt virkeänä ja fyysinen kunto hyvänä pitkästä tarhajaksosta huolimatta. Faith tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa sukupuolesta riippumatta. Aktiiviemme tavatessa Faithin pikaisesti vieraillessaan OneVetissa viime kuussa, ujosteli neiti hieman vieraita, mutta ei ollut kuitenkaan liiallisen arkajalka. Tuttuja ihmisiä kohtaan Faith on rakastava ja nauttii saadessan rapsutuksia ja huomiota. Lempeällä totuttamisella se varmasti reipastuu lisää ja oppii kaiken tarvittavan normaalista kotikoiran elämästä. Faith on noin 45cm korkea ja painaa noin 20+kg.

12.12.2016
Lisätty uusi video. Katsokaapa kuinka mallikkaasti Faithilta sujuu hihnakävelyn harjoittelu!

5.2.1016
Mitään muuta en toivoisi niin paljoa, kuin kodin maailman jokaiselle koiralle. Vaikka jokainen koira on ajatuksissani ja iloitsen jokaisesta kodinsaajasta, tulee joistakin yksilöistä erityisiä. Eräs tällainen, erityinen on Faith. Olin seurannut Faithin elämää jo jonkin aikaa. Kun se yhdessä Rastan kanssa tuli adoptio-ohjelmaamme syksyllä tiesin, että haluan tehdä kaikkeni, jotta mummukka vielä löytäisi oman kotinsa. Yhtä paljon odotin myös Faithin tapaamista. Kun sitten tammikuisen romanianreissumme aikana tuli aika astua Faithin ja Rastan häkkiin, kävi nopeasti selväksi, että näissä koirissa tosiaan oli jotain erityistä. Vaikka olin Fathille täysin vieras ihminen, tuli se tervehtimään minua heti avoimesti. Se on Rasta-ystäväänsä rauhallisempi ja antoi kohteliaasti Rastalle tilaa. Faith odotteli vuoroaan kauniisti ja kun sitten tuli sen vuoro päästä rapsutettavaksi koko koiran ilme kirkastui. Faith ei hyppinyt päälle tai riekkunut turhia vaan häntä heiluen se painautui vasten ja nautti. Se antoi hyvin käsitellä itseään ja katsoa hampaat. Vanhoille tarhakoirille tyypilliseen tapaan on Faithinkin hampaissa runsaasti hammaskiveä. Hammaslääkäriaika tuleekin varmasti uudessa kodissa tarpeeseen, kunhan mummukka ensin kotiutuu. Faith vaikuttaa ystävälliseltä, pehmeäluonteiselta koiralta jonka kanssa on helppo olla. Muiden koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Faith varmasti nauttisi rauhallisesta kotiympäristöstä, jossa viettää leppoisia eläkepäiviä sohvalla loikoillen ja  leppoisasti ulkona uusia hajuja tutkien.

Lisätty kuvia.

23.3.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Faithia vieraillessaan OneVetissa viime viikolla. Tuttuun tapaan Faith oli todella sympaattinen mummeli, reipas ja ihmisrakas. Vieraita se ei jännittänyt yhtään. Käytökseltään Faith oli rauhallinen ja ihmisiä kohtaan reipas ja hellä. Todellinen sydäntenmurskaaja. Aktiivien tiedostoihin olikin helppo kirjoittaa ”aivan täydellinen koira”. Faith hakeutuu ihmisen lähelle ja painaa päätä syliin kun sai huomiota.

Lisätty kuvia. Lisätty myös uusi video. Katsokaapa kuinka reipas seniori Faith on! Ja tottelevainenkin vielä. Faithia voi pitää vapaana OneVetin pihalla, se tulee luokse kutsuttaessa.

12.5.2017
Faithin elämässä puhaltavat muutoksen tuulet. Sen pitkäaikainen elämänkumppani Rasta on huomenna lentämässä omaan kotiinsa Suomeen ja ystävykset ovat nyt erotettu toisistaan. Onneksi Faith tulee saamaan uuden kaverin, Negrilan, joka myös jäi nyt yksin, sen häkkikaverin Mariana O:n lentäessä niin ikään huomenna Suomeen. Mikään ei kuitenkaan korvaa ikiomaa kotia ja toivottavasti sellainen myös Faithille löytyisi mahdollisimman pian.

Lisätty kuvia.

6.6.2017
Lisätty video Faithin ja Negrilan leikeistä.

21.7.2017
Herttainen Faith-mummukka on varattu omaan kotiin Suomeen.

14.8.2017
Faith saapui Suomeen, oman perheensä luo 13.8.2017

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Faith saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Faith on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.