Päivitetty 13.05.2017

Kodin saanut koira: RASTA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
steriloitu

 

2.12.2016
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 300 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on pörröinen (joskin tällä hetkellä parturoitu) Rasta. Rastan tarina ulottuu kolmen vuoden taakse, jolloin se oli lukuisten kohtalontoverinsa tapaan joutunut Palladyn kunnalliselle koiratarhalle. Kunnallisten tarhojen olot ovat karut ja paikalliset eläinsuojelijat yrittävät säännölisesti auttaa koiria niistä ulos. Rastan tien vapauteen avasi Ioanan tytär, joka osti Rastan ja Faith-nimisen koiran itselleen ja sijoitti ne yksityiselle koirasuojalle. Rasta ja Faith asuivat tuolla tarhalla tämän vuoden kesään asti, jolloin siirtyivät OneVetiin.

Rasta on luonteeltaan kiltti ja rouvaskoira. Vaikka ikää sillä on arviolta 8 vuotta, on se edelleen leikkisä ja tykkää osallistua touhuiluun. Olot yksityisellä koirasuojalla ovat olleet hyvät ja niinpä Rastan mielikin on pysynyt virkeänä pitkästä tarhajaksosta huolimatta. Rasta nauttii ihmisen läheisyydestä ja haluaa kovasti rapsutuksia. Toisia koiria kohtaan se on ystävällinen ja puhuu hyvin koiraa. Rasta on tottunut kulkemaan hihnassa ja nyt olisikin aika löytää rouvalle oma koti, jossa harjoitella lisää normaalin kotikoiran taitoja. Rasta on noin 5ocm ja painoa sillä on noin 20-25kg.

19.12.2016
Lisätty uusi video Rastalle. Kuten näkyy, ei ikä paljon ladya paina.

5.2.1016
Mitään muuta en toivoisi niin paljoa, kuin kodin maailman jokaiselle koiralle. Vaikka jokainen koira onkin ajatuksissani ja iloitsen jokaisesta kodinsaavasta koirasta, tulee joistakin yksilöistä erityisiä. Eräs tällainen, erityinen, on Rasta. Olin seurannut Rastan elämää jo jonkin aikaa ja kun se yhdessä Faithin kanssa tuli adoptio-ohjelmaamme syksyllä tiesin, että haluan tehdä kaikkeni, jotta mummukka vielä löytäisi oman kotinsa. Yhtä paljon odotin myös Rastan tapaamista. Kun sitten viimeisimmän Romanian reissumme aikana tuli vihdoin aika astua Rastan ja Faithin häkkiin kävi nopeasti selväksi, että näissä koirissa tosiaan oli jotain erityistä. Rasta osoittautui juuri sellaiseksi, kuin olin sen kuvitellut olevan. Se ei epäröinyt yhtään, vaan hyppäsi suoraan syliin. Rasta on hyvin ihmisrakas ja avoin koira. Se vaikuttaa hyväntuuliselta. Kun sitä katsoo, huomaa koko koiran hymyilevän. Rasta antaa käsitellä itseään hienosti ja katsoa hampaat. Hammaskiveä sillä onkin runsaasti. Kämppiksensä Faithin kanssa Rasta tulee hyvin toimeen. Toisia koiria kohtaan se on hieman dominoiva, mutta pärjää kuitenkin hyvin isossakin porukassa. Olisiko aika Rastan löytää jo vihdoin omaan kotiin? (Taija)

Lisätty kuvia.

28.2.2017
Ihana Rasta-mummukka on tänään varattu omaan kotiinsa.

13.5.2017
Pitkän odotuksen jälkeen pääsi Rasta tänään ikiomaan, loppuelämän kotiinsa.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rasta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rasta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.