Päivitetty 13.05.2017

Kodin saanut koira: MANTELI


Syntymäaika: 4/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloidaan

 

06.04.2017

Rosiorin kunnallinen tarha sijaitsee pienessä Rosiori de Veden kaupungissa Romaniassa. Cornelia Stan on paikallinen eläinsuojelija, joka uutterasti huolehtii tarhan useasta sadasta koirasta. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat jatkuvasti lisää koiria. Cornelia pyrkii siirtämään osan koirista ulos erilliskoppeihin, joissa koirat asuvat ketjun päässä. Eräs näistä ketjun päässä elävistä koirista on nuori Manteli-tyttö. Manteli on selkeästi ollut jonkun kotikoira ja tottunut ihmiskontaktiin, mutta kenties tiineyden tai muun syyn takia heitetty kadulle – tämä on valitettavan tavanomainen tarina Romaniassa.

Tämä pieni narttu katseli kauniilla mantelisilmillään suoraan sydämeen vieraillessamme tarhalla huhtikuussa, ja magneetin lailla veti luokseen tutustumaan itseensä. Manteli heittäytyi heti kyljelleen ja selälleen tehden ystävällisiä, alistuvia eleitä ja haluten rapsutuksia tarjoten peppuaan ja vatsaansa rapsutteluihin. Pieni neiti meni aivan onnesta sekaisin, kun sai vihdoin huomiota. Tämä nappisilmä ei ole ollut tarhalla vielä pitkään, ja surumielisyys paistoi silmien takaa. Turvonneet nisät kertovat, että tämä hampaiden perusteella arviolta vasta noin 2-vuotias narttu on juuri ollut äiti. Säkäkorkeutta tällä pienellä tappijalalla on vain noin 30cm.

Korvien ja hampaiden katsominen oli pikkuisesta kovin jännää, ja pieni ujosti karkasi kettinkinsä päässä pieneen koppiinsa karkuun. Pian neiti kuitenkin tuli jo takaisin rapsutteluja vailla. Lähellä pyöriviin irtokoiriin Manteli suhtautui ystävällisesti, vaikka isommat ja pienemmät kaverit tulivat iholle asti. Mutta rapsuttelut ja ihmiseltä huomion saaminen olivat pienelle neidille niin iso ja arvostettu resurssi, suurempi kuin herkkupalat, että rapsutuksia saadessaan Manteli ärähti irtokoirat kauemmas. Eli temperamenttiakin pienestä kyllä löytyy ja rapsutukset ovat sille tärkeä resurssi.

28.04.2017
Mantelin elämä muuttuu pian kertaheitolla, sillä pikkuinen on nyt varattu omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Manteli ja perhe!

13.5.2017
Manteli käy tänään yöunille ihkaomalle pedilleen, sillä tyttö saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen. Kaikkea hyvää matkaasi pikkuinen!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Manteli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Manteli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.