Päivitetty 13.05.2017

Kodin saanut koira: RONJA


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori de Vede)
steriloitu

 

21.3.2017

 

Joskus onnenpotku voi olla ihan pienen pienestä kiinni. Varsinkin Rosiori de Veden kunnallisella koiratarhalla, missä noin 300 kodittoman koiran elämä pyörii betonilattian ja muutaman neliön ympärillä tai sitten metrin mittaisen ketjun päässä ja päivän kohokohta on ohikävelevä ihminen ja pari desiä kuivia nappuloita, on onnen säikeet välillä heikoissa kantimissa, mutta niitä on, jos oikein siristää silmiään ja katsoo tarkkaan.

Ronja on yksi noista 300 koirasta. Se on elänyt ennen tarhan sisätiloissa, missä koirat saavat vieläkin vähemmän ihmiskontakteja ja näkevät ympäröivää ulkomaailmaa. Niinpä sisätilojen koirista tulee herkästi arkoja, niin ihmistä jännittäviä, ettei niitä voi valita adoptio-ohjelmaamme. Ulkotiloissa riesana on erittäin rajallinen tila liikkua ja suojana surkeat kopinräähkät, mutta ainakin siellä näkee ympärilleen ja saa hieman helpommin joskus ihmisen luokseen.

12.3.2017 aktiivimme Rosa, Stina, Nora ja Veera vierailivat Rosiorin kunnallisella tarhalla. He päivittivät adoptio-ohjelmassamme olevien koirien tietoja, napsivat sadoittain valokuvia ja valitsivat sydän vereslihalla koirien joukosta uusia yksilöitä adoptio-ohjelmaamme. Sattumoisin, juuri tuona päivänä, pihan perältä vapautui ketjupaikka ja Ronja päätettiin siirtää sinne. Tuon pienen muutoksen myötä se nousi esille sen verran satojen koirien joukosta, että se valikoitui mukaan adoptio-ohjelmaan, se sai mahdollisuutensa parempaan elämään.

Ronja on luonnollisesti hämillään muutoksesta, paljon tapahtui tuon yhden päivän aikana, kun asuinpaikan lisäksi tontille tupsahti vielä vieraita ihmisiäkin, ne puhuivat hellästi ja kyhnyttivät korvan takaa. Ihmeellinen päivä.
Ronjaa kuvaillaan sanalla reppana. Mutta reppanuudestaan huolimatta se on hyvin kiltti ja ystävällinen, hieman nöyrän oloinen vanhempi koirarouva. Ikää Ronjalla arvioidaan olevan kahdeksan vuoden tietämillä ja kooltaan se on noin 50-55 cm/17-20 kg.

Ronjan eläessä sisähäkissä se on jakanut tilansa muiden koirien kanssa, joten sen tulevassakin kodissa on ihan mahdollista asua toisenkin koiran. Ihan parasta seuraa Ronjalle voisi olla tasapainoinen ja kiva koirapoika.

Ronja käyttää ääntään saadakseen ihmisen huomion itseensä, mutta hiljenee heti kun ihminen tulee sen luokse. Ihmisen huomio tuntuu olevan Ronjalle kaikista tärkeintä, sitäkin huolimatta, että sen elekielestä päätellen ihminen ei aina ole ollut sille pelkästään hyvä, vaan Ronja painuu hieman kyyryyn herkästi jos sitä alkaa jännittää. Perusluottamus ihmiseen sillä selkeästi kuitenkin on tallella, ja koira ei ole koskaan liian vanha saamaan positiivisia kokemuksia ja onnellisia loppuelämiä.

13.5.2017

Ronja on varattu omaan kotiin Saksaan Hulda-järjestön kautta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ronja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ronja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.