Päivitetty 28.12.2018

Kodin saanut koira: CHICO


Syntymäaika: 04/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta
18.9.2018
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle rakentuva, Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkureille entuudestaan tuttu eläinsuojelija, jonka kanssa yhteistyötä on tehty yhdistyksen perustamisesta asti. Carpen tarhan rakentaminen on Kulkurien yksi kärkihankkeista. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty rakenteilla olevalle tarhalle alusta alkaen.

Chico löytyi heinäkuun alussa, se oli jätetty Mitrenin kylään johtavalle hiekkatielle. Tarhalla asuva Veera oli ajamassa Bukarestista kotiin yöllä ja ajovaloissa vilahti jotakin. Se jokin oli pikkuinen Chico, joka kovasti halusi tulla Veeran luokse katsomaan, muttei kuitenkaan ihan uskaltanut. Sitä alkoi kovasti jännittämään, kun Veera meni lähemmäksi ja se sujahti pahvilaatikkoon piiloon. Pahvilaatikko oli todennäköisesti se sama, missä se oli hylätty, joten se haki siitä turvaa. Chico ja laatikko muuttivat Veeran kyydissä Carpeen.

Chico asui tarhalla aluksi yksin, mutta nyt sen kaverina asustaa tyttöpentu. Chico suhtautuu muihin koiriin avoimesti ja iloisesti. Ihmisiin Chico suhtautuu uteliaasti, mutta tutustuu mieluummin aluksi vähän etäämmältä. Chicoa vähän jännittää, jos ihminen pitää sitä paikallaan, mutta palautuu tilanteesta melko nopeasti. Kodin on hyvä varautua siihen, että jotkut hoitotoimenpiteet voivat vaatia Chicon kanssa kärsivällistä opettelua ja totuttelua. Chico on kuitenkin luonteeltaan oikein leikkisä ja touhukas pentu, jolla on pilke silmäkulmassa, niin kuin pennulla kuuluukin olla!

Tällä hetkellä Chico on n. 35 cm korkea ja 7 kg pojanviikari. Sen arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi, n. 40-45 cm ja 10-13 kg pojaksi.

Päivitykset
15.10.2018
Chico on saanut ihan parhaita uutisia, se on varattu omaan kotiin ja lentää Suomeen pian. Onnea Chicolle ja perheelle yhteiseen elämään!

2.10.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Chicon Carpella syyskuun lopussa. Aluksi useampi ihminen kerrallaan Chicon häkissä jännitti tätä pojanviikaria. Siitä kuitenkin näki, että se olisi kovasti halunnut tulla vierailijoiden luokse, ja lyhyessä ajassa se jo rohkaistui ja reipastui ja tuli jo oma-aloitteisesti hakemaan rapsutuksia. Pienen ensijännityksen taaksi kätkeytyykin oikein sympaattinen ja hellä poika. Chicolla tulisi varmasti olemaan paljon annettavana omalle perheelleen.

18.9.2018
Chico aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Chico kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Chico saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.