Päivitetty 14.10.2019

Kodin saanut koira: CHUBBY


Syntymäaika: Noin 10/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 3.8.2019
Talven 2019 aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle hylättiin taas perinteisesti koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Chubby kuului suurempaan ryhmään pentuja, jotka tavalla tai toisella ovat päätyneet One Rescue Association tarhalle. Suuri osa pienistä vastustuskyvyttömistä pennuista on sairastanut parvon ja osa ei siitä taistelusta selvinnyt. Yksi selviytyjistä on Chubby. 

Heinäkuussa 2019 Chubby jälleen hurmasi kolme yhdistyksemme aktiivia. Nyt he kertovat tällaisia kuulumisia tästä iloisesta, hurmaavasta nuoresta: “Aivan ihana! Rakastaa kaikkia ja kaikkea. Ihmisliima. Ok koirien kanssa vapaana pihalla. Häntä heiluu ihan koko ajan. Ei kohelo, mutta reipas, avoin, sosiaalinen rento. Ei hauku. Miehet myös ok.” Tarhalla on useampi miespuolinen henkilö myös töissä ja Chubby on saanut hyvä kokemuksia miehistä heidän kautta. Melko usein koirat saattaa jännittää miehiä jonkin verran ennen tottumista, ihan syystä että miehet Romaniassa usein ovat heitä jotka kohtelevat koiria huonosti. Chubbyn ja muiden One Rescue Association tarhalla asuvien koirien onneksi he ovat odottamassa kotejaan paikassa jossa myös miehet kohtelevat koiria hyvin.

Chubbylla kokoa on tällä hetkellä noin 45 cm verran, painoa noin 15kg.

Päivitetty

14.10.2019

Chubby saapui kotiin 5.10.2019.

8.9.2019
Pieni kultainen sinä, pieni energinen sinä, pieni rakas ihmisliima, pieni rakas Chubby. Sinut on juuri varattu omaan kotiin, ja sinua odottaa innokkaasti saapuvaksi sinun ihana perheesi <3

10.7.2019
Chubbylla oli kotikysely meneillään Saksaan, mutta tämä peruuntui joten nyt kerromme Chubbyn kuulumiset meidän viimeiseltä aktiivireissulta toukokuussa 2019. Chubby on edelleen Chubby, hieman liikakiloja kerryttänyt elämäniloa pursuava tyyppi, joka rrrrrrrakastaa ihmisen huomiota aivan hulluna. Se viipottaa menemään sisäpihalla muiden koirien kanssa ja intoutuu niin paljon vieraista, että muutaman murinat vaihdetaan kavereiden kanssa kun Chubby säheltää saadakseen itselleen huomion. Hyvin todennäköistä on, että Chubby kuitenkin rauhoittuisi kotioloissa kun ihmisen huomiosta tulisi sille jotain vakituista, eikä sen tarvitsisi tehdä kaikkensa saadakseen rapsutuksia, silityksiä ja lepertelyä. Chubby on koira joka joka solullaan rakastaa. Varmasti se toisi paljon iloa omalle perheelleen.

28.4.2019
Aktiivimme kävivät One Rescuen tarhalla helmikuun lopussa. Tälleen he kirjoittivat Chubbysta: “Jos sulla koskaan on sellainen olo, että sua ei kukaan rakasta, kutsu apuun Chubby. Se ahtaa itsensä niin kiinni ihmiseen, ettei väliin mahdu mitään. Se on niin järkähtämättömän varma siitä, että kaikki elollinen on rakastettavaa ja ihanaa, ettei sitä voi montaa hetkeä totisena katella. Chubby onlähes täydellinen perhekoira, se on reipas, tulee nopeasti ihmisen luokse eikä jännitä. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa, se lähtee näiden kutsumana leikkiin ja vastaa leikkikutsuihin.  Resurssit eivät ainakaan tarhalla ole sille ongelma ja rapsutusapajille tulevat muut koirat ovat nekin Chubbyn mielestä rakastettavaia ja ihania ja kivoja jajaja. Huolettomalla ja riittävällä itsetunnolla varustettu tervepäinen tyttö, joka osaa ihan nätisti komentaa toista koiraa, jos sitä liiaksi härkitään.” Chubbyn uusimmasta videosta (2/2) saatte hyvän käsityksen Chubbysta 🙂

9.2.2019
Chubby on tällä hetkellä noin 5 kuukauden ikäinen pentu. Toistaiseksi tyttö vaikuttaa olevan pötkylän mallinen ja painoa on kertynyt noin 12kg. Kiloja on kertynyt tälle suloiselle vauhtimakkaralle hieman liikaakin, joten on toivottavaa, että tuleva perhe auttaa tylleröä tiputtamaan hieman painoa sitten kotosalla. Chubby saattaa vielä kasvaessaan hieman muuttua, jalat saattavat yhtäkkiä kasvaa pituutta enemmän kuin selkä jolloin kropasta tulee hieman sopsuhtaisempi. kuitenkin on olemassa mahdollisuus, että hän tulee aina olemaan pötykylä. Iloinen luonne varmasti kuitenkin säilyy, riippumatta siitä miten paljon kroppa muuttuu.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Chubby saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chubby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Chubby kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chubbyn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.