Päivitetty 09.02.2019

Kotia etsivä koira: CHUBBY


Syntymäaika: Noin 10/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

9.2.2019
Talven aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu kodittomia koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Nämä pennut ovat tämän talven aikana tiensä Cosobaan tavalla tai toisella löytäneitä pentuja. Suuri osa pienistä vastustuskyvyttömistä pennuista on sairastanut parvon ja osa ei siitä taistelusta selvinnyt. Yksi selviytyjistä on Chubby.

Chubby on tällä hetkellä noin 5 kuukauden ikäinen pentu. Toistaiseksi tyttö vaikuttaa olevan pötkylän mallinen ja painoa on kertynyt noin 12kg. Kiloja on kertynyt tälle suloiselle vauhtimakkaralle hieman liikaakin, joten on toivottavaa, että tuleva perhe auttaa tylleröä tiputtamaan hieman painoa sitten kotosalla. Chubby saattaa vielä kasvaessaan hieman muuttua, jalat saattavat yhtäkkiä kasvaa pituutta enemmän kuin selkä jolloin kropasta tulee hieman sopsuhtaisempi. kuitenkin on olemassa mahdollisuus, että hän tulee aina olemaan pötykylä. Iloinen luonne varmasti kuitenkin säilyy, riippumatta siitä miten paljon kroppa muuttuu.

Chubby on leikkisä, utelias ja iloinen ja tulee hienosti toimeen muiden koirien kansa tarhalla. Ihmisiin suhtautuu myös avoimesti ja ystävällisesti mutta pitää huomioida, että kotielämä on täysin vierasta Chubbylle vielä.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Chubby saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chubby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Chubby kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chubbyn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa