Päivitetty 14.10.2019

Kodin saanut koira: LADY AGNES


Syntymäaika: Noin 2012-2013
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Steriloidaan

 

 

Perustiedot ja tausta

27.7.2019
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Hylätyt koirat ovat valitettavasti arkipäivää Romaniassa ja myös Luiza kohtaa näitä koira päivittäin kaduilla. Joskus hänelle myös tulee soittoja, jossa kyläläiset ilmoittavat jostain raasusta jossain ja toivovat Luizan auttavan tätä.

Lady Agnes on yksi hylätyksi tullut koira. Luiza löysi Agnesin katuojasta, turkki huopaantuneena, likaisena ja täynnä kirppuja. Agnes vaan makasi siinä, kuin menetettyään toivonsa. Siltä seisomalta Agnes pääsi Luizan matkaan, ja hetken huilattua Luiza leikkasi Agnesin turkin, pesi ja hoivasi. Pikkuhiljaa Agnes alkoi piristyä ja sen silmiin syttyi uusi elämänkipinä.

Kulkurien aktiivit tapasivat Agnesin heinäkuussa käydessään Romaniassa. Agnes osoittautui melkoiseksi sydämenkävyksi joka tepasteli pihamaalla tervehtien vuorotellen jokaisen vieraan ystävällisesti. Agnes on avoin, iloinen, hieman nöyrä pikkukoira, jonka häntä heiluu taukoamatta. Se nauttii siitä kun saa kuljeskella ympäriinsä haistellen hajuja ja tutkien paikkoja. Agnes on myös hyvin sosiaalinen niin ihmisten kuin muiden koirien kanssa. Kissat jännittää vielä Agnesia jonkin verran ja se haluaa pitää etäisyyttä niihin mutta ajan kanssa varmaan niihinkin tottuisi.

Lady Agnes on pieni koira, korkeutta ei taida edes ihan täyttä 30cm löytyä ja painoa noin 5 kg verran. Ikää Agnesilla on varovaisen arvion mukaan noin 6-7 vuotta. Rankasta elämästä kertoo mm. etuhampaiden puuttuminen ja myös muuten Agnesin suu tulisi tarkistuttaa sitten kotiintulon jälkeen ja hoidattaa kuntoon, jotta Agnesilla olisi hyvä olla. Agnesia ei ole vielä steriloitu, koska eläinlääkäri totesi tämän olevan juoksussa. Luiza käyttää myös Agnesin uudelleen eläinlääkärissä juoksujen jälkeen, sillä eläinlääkäri oli sanonut, että Agnesilla saattaa olla stickerin sarkooma. Tämä varmistuu kontorollissa ja mikäli sticker sarkooma varmistuu, Agnes tulee saamaan tarvittavan hoidon Romaniassa ennen kotiintuloa. Päivitämme tiedon asiasta heti kun saamme vastauksen asiaan.

Päivitykset

14.10.2019

Lady Agnes saapui omaan kotiinsa 5.10.2019.

15.8.2019
Lady Agnesille on löytynyt oma perhe ja koti, jonne pienoinen pääsee matkustamaan heti kun siihen on valmis.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Agnes saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady Agnes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady Agnesin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.