Päivitetty 14.10.2019

Kodin saanut koira: RUXI


Syntymäaika: Noin 4/2019
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

27.7.2019
Carmen Mandescu on Carpe-yhdistyksen perustaja. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Kulkurit auttoi Carmenia toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa omasta koiratarhasta Carpe-projektin muodossa, joka kolmen aktiivisen vuoden jälkeen tuotiin päätökseen toukokuussa 2019.

Kesäkuun alussa Carmen löysi pienen pennun pellolta ja toi tämän mukaansa Carpen tarhalle. Pian selvisi, että pennulla ei ollut kaikki ihan ok ja eläinlääkärin tuli vahvistus, että pentu joka sai nimekseen Ruxi, sairasti babesian. Ottaen huomioon Ruxin nuoren iän on todennäköistä että Ruxi ei sairastanut kovinkaan pitkään. Ruxi hoidettiin asianmukaisesti ja huolellisesti ja niin pikkutyttö vaan selvisi, olo parani ja nyt se on valmis astumaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa kotiaan ja perhettä kenen nauttia elämästä. Kulkurien aktiivit kävivät Romaniassa heinäkuussa ja ajelivat myös Carpen tarhalle yhtenä päivänä, jolloin myös pääsivät tekemään tuttavuutta ihanan Ruxin kanssa.

He kuvailevat Ruxia iloiseksi ja hilpeäksi karvapalloksi ja sitä tyttö onkin. Ruxi on asunut Carpen tarhan työntekijän Veeran pihapuoliskolla, yhdessä huoneessa parin aikuisen koiran ja pupujen kanssa ja se on päässyt liikkumaan vapaasti pihalla. Nyt se kuitenkin on just muuttanut tarhan puolelle yhteen aitaukseen muutaman muun koiran kanssa, koska oli keksinyt tavan päästä pupujen puolelle ja vaikka ei tehnyt niille pahaa puput stressaantuivat tästä. Ruxi tulee heti moikkaamaan vieraitakin ja se on avoin, utelias pentu, joka myös on kovin kiinnostunut tarhan ympäristön tapahtumista. Emme yleensä harrasta rotuarvauksia siitä syystä, että näissä koirissa usein virtaa monen sukupolven verran erilaisia rotumixejä. Silti mainitaan, että eräs rotuun perehtynyt henkilö totesi kuvan nähdessään, että “tuo on ihan ilmetty työlinjanen bortsu!” (Bortsu=bordercollie). Tämä on siis asia joka on hyvä pitää mielessä jos harkitsee laittaa vireille kyselyä Ruxista. Paimenlinjainen koira nauttii yleensä siitä kun pääsee tekemään asioita, ne ovat fiksuja, nopeita oppimaan ja tietyllä tavalla myös herkkiä koiria. Ja he myös kaipaavat ja tarvitsevat tekemistä. Toki vielä on liian aikaista sanoa enempää siitä minkälaisia luonteenpiirteitä nousee esiin  voimakkaammin, sillä Ruxi on vasta noin 3 kuukauden ikäinen ipana.

Arvion mukaan Ruxista kasvaa noin 50cm/20-25kg aikuisena.

Päivitykset

14.10.2019

Ruxi saapui kotiin 5.10.2019.

15.8.2019
Ruxi tosiaan herätti paljon mielenkiintoa ja kyselyiden läpikäynti on kestänyt aikansa. Nyt Ruxi on kuitenkin varattu onnellisesti siihen omaan kotiin, jossa sen oma perhe jo innokkaana odottaa tyttöä.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ruxi saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruxi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Ruxi kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (koiran yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ruxin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.