Enkelikoira: NOORA

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/ Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 1.10.2019)
Mihailestin kunnallinen koiratarha Romaniassa on tyypillinen lajissaan: se säilöö kodittomia koiria välittämättä lainkaan niiden hyvinvoinnista. Siksi romanialaiset eläinsuojelijat käyvät siellä ajoittain ja ottavat mukaansa muutaman onnekkaan. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Huhtikuussa 2017 Ioana vieraili Mihailestin tarhalla ja hänen mukaansa valikoitui onnekkaiden joukkoon Noora. Noora pääsi majailemaan Onevetin, bukarestilaisen eläinklinikan, ylläpitämälle tarhalle Cosoban kylässä, ja löysi siten tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Noora eleli jo kunnallisella tarhalla kaverinsa Reksin kanssa, ja pariskunta asui pitkään yhdessä Cosoban häkeistä.

Aktiivimme tapasivat tämän suloisen seniori parivaljakon ensimmäistä kertaa viime vuoden kesäkuussa. He kuvailivat, että näiden kahden häkissä oikein huokuu sellainen seniori koirien elämänviisaus ja rauhallisuus. Mihinkään ei ollut kiire ja tunnelma oli todella zen. Noorasta kerrottiin sen olevan todella rauhallinen ja ystävällinen kaikille. Resurssit eivät ole mummulle mikään ongelma ja jakaminen onnistuu niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Noora on vielä todella virkeässä ja hyvässä kunnossa. Luonteeltaan mummukoira on oikein hellyyttävän, huolehtivaisen ja ehkä hieman hösöttävän oloinen.

Kesän 2019 lopussa Nooran häkkikaveri vaihtui, kun Reksillä todettiin sydänmato ja pappakoira siirtyi hoidettavaksi sen johdosta. Nooran uusi häkkikaveri on nuori Lincoln ja Noora tulee myös tämän nuoren kaverin kanssa oikein hyvin juttuun.

Nooralta on toinen silmä poistettu sen oireiltua pitkään. Leikkaus sujui hyvin ja Noora pärjää hyvin yhdellä silmällä.

Korkeutta Nooralla on noin 55 cm ja painoa rouvalla on noin 30 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
13.10.2019

Tänään saimme hyvin surullisia uutisia Romaniasta. Ioanan mennessä aamulla tarhalle, hän löysi tämän ihanan mummokoiran häkistään menehtyneenä. Tälle täydelliselle mummelille olisi niin suonut oman kodin hänen viimeisiksi vuosikseen. Nyt Noora on Reksin luona.

Kuljemme kuin kuunnellen,
on poissa jotain hyvää.
Sitä emme tavoita katsellen
ja tunnemme surua syvää.

1.10.2019
Täydellinen koira! Niin liikuttava mummeli. Näin kuvailevat Nooraa syyskuussa hänen luonaan käyneet aktiivit. Noora painautuu ihmiseen kiinni ja nojaa päätään kainaloon. Mummukoira rakastaa rapsutuksia ja haluaa niin kovin paljon huomiota. Noora on kuitenkin samalla hurjan kohtelias eikä yhtään vouhkaa, vaan hyvin kauniisti odottaa, josko ihminen haluaisi häntä rapsutella. Missä on tämän suloisen mummukoiran loppuelämän koti, jossa hän saisi käpertyä oman ihmisen kainaloon iltaisin ja jossa rapsutuksia riittäisi hänelle joka ikinen päivä.

7.9.2019
Lisätty video, jossa Noora nauttii harvinaisesta kävelystä ja piehtaroimisesta nurmella. Kunpa Nooralle löytyisi vielä koti, jossa se saisi nauttia rauhallisista kävelyistä joka päivä.

31.8.2019
Voi Noora! Tämä lempeä mummeli parkkeerasi jälleen aivan kiinni hänen luonaan vieraileviin ihmisiin aktiivien  heinäkuun reissulla. Mummeli nauttii niin kovasti ihmisten huomiosta, rapsutuksista ja saamistaan nameista. Nooran toinen silmä on nyt poistettu ja leikkaus meni hyvin. Löytyisikö tälle ihanalle vanhalle rouvalle vielä ikioma koti, jossa rapsutuksia ja oman perheen huomiota riittäisi hänelle joka ikinen päivä?

12.06.2019
Nooran silmää ollaan tutkittu ja todettu ettei sille ole oikein mitään tehtävissä. Silmä tullaankin poistamaan ihan lähiakoina. 

26.05.2019
Reissussa olleet aktiivimme pääsivät tapaamaan monien ihasteleman seniori-pariskunnan Nooran ja Reksin. On mieletöntä miten näille kahdelle ei vaan tunnu löytyvän kotia, vaikka molemmat ovat huippuja luonteeltaan ja kummallakin olisi vielä varmasti paljon annettavaa omalle perheelleen. 
Aktiivimme kehuivat jälleen Nooran olevan aivan mainio tapaus ja hurjan luottavainen ihmisiä kohtaan. Mummeli innostuikin jälleen hurjasti saadessaan vieraita ja nautti nameista ja rapsutuksista. Noora antaa ihmisen rapsutella myös pullistuneen silmän puolelta, vaikka ei sillä luultavasti kauheasti mitään näekkään. Ikäisekseen Noora on todella hyvä kuntoinen ja myös mummelin hampaat näyttivät ihan hyviltä, kun ne tarkastettiin. Nooran ei kuultu haukkuvan päivän aikana. 

Nooran silmää tullaan vielä tutkimaan sekä vatsa kuvannetaan, sillä se vaikutti pullistuneelta. Vastikään otetut verikokeet olivat olleet kaikkinensa oikein hyvät. 

08.04.2019
Aktiivimme tapasivat mitä hellyyttävimmän seniori-pariskunnan, Nooran ja Reksin, maaliskuisella aktiivireisullaan. Tuttuun tapaan nämä vanhukset odottelivat innoissaan häkkinsä oviaukolla kohti tulevia vieraita. Noora nautti vieraiden käynnistä ihan suunnattomasti ja vaikutti siltä ettei voinut uskoa todeksi, että juuri heitä tultiin katsomaan. Mummeli rakastaa rapsutuksia ihan koko sydämestään ja välillä ihan laittaa leikityttämään. Noora on tosi hyvän kuntoisen oloinen ja ihan tosta noin vaan hyppää koppinsa päällekkin. Muutenkin Noora on todella avoin kaikkia kohtaan, eikä monille koirille tyypilliseen tapaan käy aktiiviemme vierailun aikana kertaakaan hakemassa omasta kopistaan turvaa. 
Reksin suhteen Noora on kovin huolehtivan ja hieman hössöttävän oloinen. Nämä kaksi ovatkin kuin vanha pariskunta. Noora on se mummeli, joka huolehtii, että tuliko molemmat sukat laittettua jalkoihin ja onko tarpeeksi lämmintä päällä. Nämä kaksi sulattavat sydämen ihan perinpohjaisesti ja on vaikea uskoa etteivät Noora ja Reksi ole vieläkään kotona. 

1.2.2019
Noora odottelee edelleen omaa kotiaan tarhalla asustellen Reksin kanssa yhdessä. Lisätty uusi video näistä hurmaavista seniorikoirista.

25.12.2018
Lisätty mummelille video.

3.12.2018
Talvi toi muassaan Romaniaan paitsi hyvin vähän ikävöidyn kylmän, myös Kulkurien aktiivit. Nooran koti muodostuu muutaman neliön häkistä, jossa on betonipohja. Karua ympäristöä kompensoi vähän, mutta edes jotenkin, kultainen Reksi, sekin elämää paljon nähnyt herrasmies. Koirat tulevat kerrassaan mainiosti toimeen keskenään ja olisikin ihan huippua, jos ne molemmat saisivat jatkaa eloaan samassa kodissa, joskin ne varmasti arvostavat myös ainoana silmäteränä olemista perheessään. Nooran tassu nousee vielä kepeästi, joten ihan sohvaperunaksi siitä ei ole. Se seuraa vieraiden touhuja mielenkiinnolla ja jää lähistölle nauttimaan rapsutuksista. Rauhallisen ja tasapainoisen oloinen Noora osaa myös nauttia hyvistä herkuista silloin, kun niitä harvoin on tarjolla. Jokaisessa kodissa pitäisi olla yksi Noora.

17.11.2018
Tapasimme Nooran ja häkkikaveri Reksin syys-lokakuun vaihteessa. Noora on edelleen aivan huippu kunnossa, vaikka senioreiden kategoriaan jo kuuluukin. Noora oli todella innoissaan vieraista ja tulikin tervehtimään meitä kaikkia iloisena ja reippaana. Tuttu Ioana sai Nooran heräämään henkiin aivan uudella tavalla ja Noora pomppikin häkin katolta toiselle, heilutti häntäänsä vimmatusti ja silmät kiilsivät onnesta. Kaikesta touhotuksestaan huolimatta Noora käyttäytyi hyvin hellästi ja kohteliaasti ja jäi aina vähän väliä vaan nauttimaan rapsutuksista painaen päänsä ihmisen syliin. Nooralle selvästi ihminen merkkaakin aivan äärettömän paljon ja olisi ihanaa, jos tämä parhaimmassa iässä oleva neitokainen pääsisi talven paukkupakkasia karkuun omaan kotiinsa. Noora tulee edelleen upeasti toimeen häkkikaverinsa kanssa ja häkin ulkopuolella vapaana ulkoilevat vieraat koiratkaan ei häiritse Nooraa. Mummeli käy enintään kiinnostuneena nuuskimassa näitä nelijalkisia vierailijoita.

28.08.2018
Aktiivireissujen majesteettisimmat tuttavuudet ovat aina vanhuskoirat <3 Noora asustaa edelleen Reksi- papan kanssa samassa kopissa ja meno on… noh, hyvin eläkeläiskoirille tavanomainen. Tässä häkissä ei turhaa hötkyillä ja lauantaisin ehkä saatetaan pelaa bingoa. Noora makaili koppinsa katolla, kun aktiivimme saapuivat moikkaamaan tätä upeaa pariskuntaa. Noora hyppäsi koppinsa katolta alas ja tuli iloisena tervehtimään vieraat. Rapsutukset kelpasivat mummukalle paremmin kuin hyvin. Sympaattisempaa mummua saa etsiä!

Nooran toinen silmä on edellen hieman sumea, mutta ilmeisesti vain vanhuuden mukanaan tuoma juttu, joka ei kuitenkaan Nooraa häiritse millään tapaa.

Lisätty mummalle video <3

05.07.2018
Noora aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Noora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 
https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2193643424033653/

 

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.1881754625222536/2170562683008394/?type=3

 

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.1881754625222536/1927314267333238/?type=3

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.1881754625222536/2126600747404588/?type=3

 

 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: