Päivitetty 07.12.2018

Kotia etsivä koira: NOORA


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/ Ioana Bodea)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 3.12.2018)
Mihailestin kunnallinen koiratarha Romaniassa on tyypillinen lajissaan: se säilöö kodittomia koiria välittämättä lainkaan niiden hyvinvoinnista. Siksi romanialaiset eläinsuojelijat käyvät siellä ajoittain ja ottavat mukaansa muutaman onnekkaan. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Huhtikuussa 2017 Ioana vieraili Mihailestin tarhalla ja hänen mukaansa valikoitui onnekkaiden joukkoon Noora. Noora pääsi majailemaan Onevetin, bukarestilaisen eläinklinikan, ylläpitämälle tarhalle Cosoban kylässä, ja löysi siten tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Noora eleli jo kunnallisella tarhalla kaverinsa Reksin kanssa, ja pariskunta asuukin nyt yhdessä Cosoban häkeistä.

Aktiivimme tapasivat tämän suloisen seniori parivaljakon kesäkuussa. He kuvailivat, että näiden kahden häkissä oikein huokuu sellainen seniori koirien elämänviisaus ja rauhallisuus. Mihinkään ei ollut kiire ja tunnelma oli todella zen. Vierailun aikana kuumuus hieman verotti vanhuksia ja ne enimmäkseen vaan makailivat. Noorasta kerrottiin sen olevan todella rauhallinen ja ystävällinen kaikille. Aktiivimmekin se kävi nuuskimassa uteliaana. Resurssit eivät ole mummulle mikään ongelma ja jakaminen onnistuu niin ihmisten kuin koirienkin kanssa.

Nooran toinen silmä on hieman samea ja saattaa olla, ettei mummeli näe sillä ihan kunnolla.

Korkeutta Nooralla on noin 55 cm ja painoa rouvalla on noin 30 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
3.12.2018
Talvi toi muassaan Romaniaan paitsi hyvin vähän ikävöidyn kylmän, myös Kulkurien aktiivit. Nooran koti muodostuu muutaman neliön häkistä, jossa on betonipohja. Karua ympäristöä kompensoi vähän, mutta edes jotenkin, kultainen Reksi, sekin elämää paljon nähnyt herrasmies. Koirat tulevat kerrassaan mainiosti toimeen keskenään ja olisikin ihan huippua, jos ne molemmat saisivat jatkaa eloaan samassa kodissa, joskin ne varmasti arvostavat myös ainoana silmäteränä olemista perheessään. Nooran tassu nousee vielä kepeästi, joten ihan sohvaperunaksi siitä ei ole. Se seuraa vieraiden touhuja mielenkiinnolla ja jää lähistölle nauttimaan rapsutuksista. Rauhallisen ja tasapainoisen oloinen Noora osaa myös nauttia hyvistä herkuista silloin, kun niitä harvoin on tarjolla. Jokaisessa kodissa pitäisi olla yksi Noora.

17.11.2018
Tapasimme Nooran ja häkkikaveri Reksin syys-lokakuun vaihteessa. Noora on edelleen aivan huippu kunnossa, vaikka senioreiden kategoriaan jo kuuluukin. Noora oli todella innoissaan vieraista ja tulikin tervehtimään meitä kaikkia iloisena ja reippaana. Tuttu Ioana sai Nooran heräämään henkiin aivan uudella tavalla ja Noora pomppikin häkin katolta toiselle, heilutti häntäänsä vimmatusti ja silmät kiilsivät onnesta. Kaikesta touhotuksestaan huolimatta Noora käyttäytyi hyvin hellästi ja kohteliaasti ja jäi aina vähän väliä vaan nauttimaan rapsutuksista painaen päänsä ihmisen syliin. Nooralle selvästi ihminen merkkaakin aivan äärettömän paljon ja olisi ihanaa, jos tämä parhaimmassa iässä oleva neitokainen pääsisi talven paukkupakkasia karkuun omaan kotiinsa. Noora tulee edelleen upeasti toimeen häkkikaverinsa kanssa ja häkin ulkopuolella vapaana ulkoilevat vieraat koiratkaan ei häiritse Nooraa. Mummeli käy enintään kiinnostuneena nuuskimassa näitä nelijalkisia vierailijoita.

28.08.2018
Aktiivireissujen majesteettisimmat tuttavuudet ovat aina vanhuskoirat <3 Noora asustaa edelleen Reksi- papan kanssa samassa kopissa ja meno on… noh, hyvin eläkeläiskoirille tavanomainen. Tässä häkissä ei turhaa hötkyillä ja lauantaisin ehkä saatetaan pelaa bingoa. Noora makaili koppinsa katolla, kun aktiivimme saapuivat moikkaamaan tätä upeaa pariskuntaa. Noora hyppäsi koppinsa katolta alas ja tuli iloisena tervehtimään vieraat. Rapsutukset kelpasivat mummukalle paremmin kuin hyvin. Sympaattisempaa mummua saa etsiä!

Nooran toinen silmä on edellen hieman sumea, mutta ilmeisesti vain vanhuuden mukanaan tuoma juttu, joka ei kuitenkaan Nooraa häiritse millään tapaa.

Lisätty mummalle video <3

05.07.2018
Noora aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Noora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa