Päivitetty 28.11.2021

Kodin saanut koira: CIMMO (C-tiimi)


Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.10.2021
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Onneksi yhä useammat ihmiset Romaniassa haluavat tehdä töitä tilanteen muuttamisen eteen. Eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorie on perustanut M.G.Rescue – nimellä toimivan tarhan Bulbucata-Stalpu -alueelle, joka sijaitsee noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Mihailin tavoite on tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, hevosia, vuohia ja kaneja.

Mihai pelastaa tarhalle löytämiään, hylättyjä koiria ja lunastaa koiria pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta. Kesäkuussa Mihai haki Palladyn kunnalliselta tarhalta turvaan emon ja sen kolme pientä pentua Cimmon, Clausin ja Claaran.

Kaikki kolme pentua ovat leikkisiä, reippaita ja uteliaita peruspentuja. Pennut tulevat vieraiden luokse ja antavat koskea ja silittää. Pennut vaikuttavat avoimilta ja sosiaalisilta. Tarhalla pennut asuvat samassa häkissä kahden eri pentueesta olevan pennun kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Tarhalla pennut innostuvat haukkumaan silloin, kun muut koirat haukkuvat.

Cimmo ja sen sisarukset ovat vielä kuitenkin ihmisten suhteen tottumattomia ja tulevat tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Cimmolle valtava muutos ja lemmikkikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo sisätiloissa asuminen ja hihnassa lenkkkeily tulee olemaan Cimmolle uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti kotikoiran elämää.

Cimmo on noin 25 cm korkea ja painaa 3-4 kiloa. Cimmo tulee todennäköisesti kasvamaan pieneksi keskikokoiseksi.

Päivitykset

27.11.2021
Cimmo saapui muun C-tiimin kanssa Suomeen ja ikiomaan kotiinsa. Onnea Cimmo ja perhe!

22.10.2021
Cimmo on varattu omaan kotiin!

27.9.2021
Cimmo aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Cimmo tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Cimmo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cimmo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cimmon yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.