Kodin saanut koira: HIMMU

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, mutta yleisin taitaa olla se, että joku hylkää laatikollisen tai säkillisen pentuja, tiineen emon tai emon pentuineen tarhan läheisyyteen tarhalle noukittavaksi. Tämä tavallinen tarina oli myös Himmun reitti tarhalle: Se tuotiin tarhalle pienten pentujensa kanssa loppuvuodesta 2020. Pennut etsivät omaa kotiaan Saksasta.

Himmu on aivan hurmaava pienisuuri tyyppi. Se on supersosiaalinen, ottaa innoissaan vieraatkin ihmiset vastaan ja tekee tuttavuutta rapsutusten toivossa. Himmu suukottelee ihmisvierailijoita ja pyrkii syliin, eli on kovin seurallinen ja ihmisystävällinen koira. Himmu on kiinnostunut huomion lisäksi myös herkuista ja vaikuttaa siltä, että Himmulla on hyvä keskittymiskyky ja motivointi on helppoa herkkujen avulla. Käsittelyyn Himmu suhtautuu rennosti. Myös muiden koirien kanssa Himmu on tullut tarhalla hyvin toimeen: Tällä hetkellä Himmu jakaa paddockinsa kahden uroksen, villin nuoren uroksen, ja ujon nuoren uroksen kanssa, ja yhteiselo on oikein mutkatonta. Kaikkiaan Himmu vaikuttaa oikein tasapainoiselta ja mutkattomalta koiralta, joka ei turhia hötkyile.

Himmu ei ole mikään ihan tavallisimman näköinen koira. Se on ikäänkuin normaali, keskikokoinen koira, jonka jalat eivät ole kasvaneet muun kehon mukana. Himmu lyhyet etujalat taittuvat hieman ulospäin, joten tulevan kodin on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota Himmun nivelten hyvinvointiin mm. lisäravinteiden ja säännöllisten fysioterapiakäyntien muodossa. Painon pitäminen kurissa on aina ykkösasia nivelvaivojen ehkäisemisessä ja nivelten hyvän kunnon ylläpidossa, joten se on tärkeää muistaa myös Himmun kohdalla. Himmu on melko raskasrakenteinen koira, joten painon seuraamiseen tulee paneutua erityisesti. Lienee myös hyvä kuvauttaa Himmun jalat jossain vaiheessa.

Ulkonäön perusteella voisi arvioida, että Himmussa suonin virtaa muun lomassa bordercollien verta. Varmuuttahan meillä ei Himmun rotuperimästä ole, mutta on hyvä varautua siihen, että Himmu saattaa tarvita reippaan ulkoilun lisäksi myös muuta puhdetta ollaakseen tyytyväinen. Siksi Himmulle etsitään kotia, jossa ollaan kiinnostuneita harrastamaan ja puuhaamaan Himmun kanssa, mikäli Himmu sellaista kaipaa. Koska Himmu on oikein mutkaton tyyppi, se todennäköisesti soveltuisi elämään monenmoisessa ympäristössä ja kodissa. Koirakaveria Himmu tuskin panisi pahakseen, mutta koska Himmu ei näytä juuri tukeutuvan muihin koiriin ja on oikein avoin ihmisiä kohtaan, se pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Himmun kanssa kannattaa panostaa aivan erityisesti yksinoloharjoitteluun.

Himmu on arviolta 45 cm korkea, eli se ei ole mikään pikkukoira, vaan raskasrakenteinen, keskikokoinen koira.

Päivitykset
29.11.2021
Himmu saapui pitkän matkan päätteeksi kotiin viime lauantaina ja elämä onnellisena kotikoirana on jo päässyt alkamaan.

21.9.2021
Suloistakin suloisempi töppöjalka on nyt varattu ja oma perhe odottaa Suomessa.

12.8.2021
Herttainen töppöjalka Himmu on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Himmu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Himmu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: