Päivitetty 24.05.2019

Kodin saanut koira: CINDI


Syntymäaika: 01/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
9.4.2018

Cindin ja Cicilian tarina alkaa neljä vuotta sitten, kun ne haettiin tehtaan pihapiiristä tehtaan omistajan ilmoittaessa tappavansa pennut ellei niitä halua kukaan. Niinpä Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu haki pennut silloiselle Glinan tarhalle sillä ehdolla, että sai viedä emon steriloitavaksi. Molemmat, Cindi ja Cicilia, olivat pitkään liian arkoja adoptio-ohjelmaamme, mutta ovat nyt rohkaistuneet hienosti. Tytöt ovat edelleen ujoja ja tulevat tarvitsemaan kärsivälliset ja osaavat kodit. Toivottavaa kodilta olisi myös ymmärtää aran koiran sielunelämää. Tytöt muuttivat hiljattain uudelle Carpen tarhalle, missä ne toivottavasti jatkavat reipastumistaan.

Tullessamme Cindin ja Cicilian häkille molemmat tytöt olivat aidalla meitä vastassa hännät heiluen. Mennessä häkkiin sisälle tytöt hieman perääntyvät, mutta heidät on helppoa houkutella luokse nameilla. Jos tilanne pääsee liian jännäksi, niin tytöt piiloutuvat koppeihinsa. Sinne siskoksia saa kyllä mennä rapsuttelemaan ja kopeloimaan. Cicilia uskaltautuu jopa hieman heiluttamaan häntää, vaikka tilanne selvästi on tytölle jännä.  Ihmisen siirryttyä kauemmas, molemmat tytöistä palautuvat todella nopeasti ja kömpivätkin melkein saman tien hakemaan uudestaan nameja. Potentiaalia tytöissä on siis vaikka millä mitalla. Rauhallisessa ja kärsivällisessä kodissa tytöistä kuoriutuukin varmasti mitä suloisimpia perheenjäseniä.

Cindin tulevassa kodissa voisi olla reipas ja tasapainoinen koirakaveri odottamassa. Tytöillä on omassa häkissään ollut vaihtuvasti uros koiria kaverina ja jokaisen uuden tulokkaan tytöt ovat ottaneet häntä heiluen vastaan.

Cindi on noin 40cm korkea ja painaa noin 10kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

13.5.2019
Pitkän odotuksen jälkeen pikkuinen Cindi on vihdoin matkustanut oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

16.2.2019
Cindin kevääseen kuuluu lämpimämpien päivien ja aurinkoisten ilmojen lisäksi myös jotain muuta ihanaa. Se on nimittäin saanut vihdoin pitkän odotuksen jälkeen sen elämänsä onnellisimman uutisen; sillä on oma koti Suomessa.

09.04.2018
Etsintäkuulutus! Missä on tämän täydellisen pikkukoiran oma koti!? Cindi oli aivan täpinöissään, kun sai maaliskuussa vieraita siskonsa Cicilian kanssa. Neitokaisille annettiin ensitöikseen huivi haisteltavaksi, jossa oli niin aktiiviemme kuin muiden koirienkin hajuja. Huivi oli todella mielenkiinotinen ja yhdessä tuumin Cicilian kanssa tytöt kantoivat sen koppiinsa haisteltavaksi. Haistelun jälkeen Cindi lähestyy vieraita ja tulee odottamaan herkkuja kuin tietäen jo kuinka tämä kuvio aaaaiiina toimii. Kuivattu ankanliha olikin suurta herkkua ja namit Cindi otti ja söi todella rauhallisesti. Namit eivät nosta kierroksia ja pikkuinen pysytteleekin ihmisten lähellä. Siskoonsa verrattuna Cindi tarvitsee paljon vähemmän haistelua tutustumishetkellä, eikä sen myöskään tarvitse käydä kopissaan mietintätuokiolla. Cindi on selvä ihmisenkoira, mutta niin surullista kuin se onkin, niin Cindiltä puuttuu edelleen se oma ihminen. Joka kerta aktiivimme tekevät sille kerta toisensa jälkeen lupauksen omasta perheestä. Toivomme, että tuo lupaus tulee täyttymään pian.

31.10.2017
Saimme kuulumisia valloittavasta Cindi tytöstä, joka edelleen odottaa kotiaan Glinan tarhalla. Cindin kerrottiin reipastuneen tutun ihmisen kanssa ja häkille saavuttaessa pikkuinen Cindi onkin aidan takana innosta soikeana vastassa. Häkissä ollessa ujous pääsee enemmän pintaan, mutta Cindi tulee luokse ja antaa rapsuttaa rinnasta. Koppi toimii edelleenkin tytön turvapaikkana ja siellä tyttö käykin välillä keräämässä lisää rohkeutta. Cindi olisi varmasti halukas viettämään enemmänkin aikaa ihmisen kanssa, mutta väistää koko ajan paikalla hääräävää Ciciliaa. Cindi tiivistettiin sanoin: “Oikein potentiaalinen ja suloinen pikkukoira”. Nyt olisi korkea aika Cindinkin päästä omaan kotiin rohkaistumaan ennen kuin tämän talven paukkupakkaset saapuvat Romaniaan.

27.05.2017
Aktiivimme tapasivat toukokuussa siskokset Cindin ja Cicilian. Cindin todettiin olevan siskoaan Ciciliaa rohkeampi ja tapaaminen neitokaisen kanssa olikin sujunut hyvin. Cindiä hieman jännitti vierailijoiden liikkuminen häkissä, mutta eipä tuo ihme, sillä parin neliön häkissä tilaa ei kauheasti ole. Jännityksestä huolimatta Cindi katseli vieraita uteliaana ja kävi hakemassa heiltä nameja. Edelleenkin tytössä on äärettömästi potentiaalia ja Cindi tulee varmasti ajan kanssa kotioloissa rohkaistumaan hurjaa vauhtia.

————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cindi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cindi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.