Päivitetty 02.12.2018

VARATTU koira: ROXIA


Syntymäaika: Noin 7/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Ioana Bodea (kotihoidossa)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 2.12.2018
Marraskuussa Kulkurien aktiivit käyvivät jälleen Romaniassa ja tapasivat siellä myös pienen Roxian. Roxia on tällä hetkellä kotihoidossa, Ioana Bodean ystävän luona. Roxia on otettu talteen eräältä pellolta, jossa se oli nähty kahden veljensä kanssa. Kiinniottohetkellä eivät veljiä kuitenkaan enää näkynyt, joten Roxia on ainoa näistä kolmesta jotka pääsivät turvaan.

Roxia oli rauhallinen ja ystävällinen muiden koirien kanssa ja klinikan kissat eivät myöskään aiheuta mitään reaktiota. Rohkaistui nopeasti alkujännityksen jälkeen ja jäi syömään lähelle, mutta namit eivät kiinnostaneet kovinkaan paljon. Antaa koskea ja jää paikalleen ja lähestyy kyykyssä olevaa ihmistä pienen odottelun jälkeen. Saa rapsutella joka puolelta ja nauttii rapsutuksista, kun alkujännitys helpottaa. Kun Ioana poistuu hetkeksi ei ihmettele, vaikka jää hetkeksi vieraiden ihmisten kanssa tilaan.

Roxia on kooltaan tällä hetkellä, kun sillä on ikää noin 5 kuukautta, vain 25cm ja 3-4kg, ja tyttö tulee jäämään aikuisenakin pienikokoiseksi.

Roxia tulee Kulkurien sivuille varattuna koirana.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Roxia tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Roxia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roxia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Roxian yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.