Päivitetty 13.05.2019

Kodin saanut koira: ROXIA (nyk. Lilli)


Syntymäaika: Noin 7/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomi (Turku)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 24.2.2019
Marraskuussa Kulkurien aktiivit käyvivät jälleen Romaniassa ja tapasivat siellä myös pienen Roxian. Roxia on tällä hetkellä kotihoidossa, Ioana Bodean ystävän luona. Roxia on otettu talteen eräältä pellolta, jossa se oli nähty kahden veljensä kanssa. Kiinniottohetkellä eivät veljiä kuitenkaan enää näkynyt, joten Roxia on ainoa näistä kolmesta jotka pääsivät turvaan.

Roxia muutti Suomeen 12.1.2019 mutta tulee nyt uudelleen kotia etsiväksi koiraksi. Roxia käyttäytyi yhtä perheen lasta kohtaan epävarmasti ja saattoi näykkiä mikäli lapsi halusi silittää. Etsimme nyt Roxialle kotia, jossa tyttö saa huomata ettei mitään vaaraa ole, jossa se saa tilaa ja aikaa todeta että voi elää huoletonta elämää turvassa kaikelta pahalta mitä se kenties on kohdannut alkuelämänsä taipaleella Romaniassa. Alkuun Roxia on myös haukkunut perheen miehelle, jonka koki pelottavaksi. Mieheen Roxia kuitenkin tottui suht nopeasti. Roxian hampaissa on hieman tummentumia, jotka saattaa johtua siitä, että tyttö mahdollisesti on sairastanut penikkataudin jossain vaiheessa, Hampaiden puhtaanapidosta tulisi huolehtia hyvin ja muutenkin pitää olla varautunut käyttää Roxia hammaskontrollissa säännöllisesti ainakin alussa, jotta näkee miten hyvä huolenpito vaikuttaa hampaisiin ja tarvitaanko mitään toimenpiteitä.

Roxia on steriloitu 1.2.2019 Suomessa ja se on tällä hetkellä Halikossa mutta siirtynee pian kotihoitoon mikäli uutta kotia ei löydy pian.

Päivitykset

13.5.2019
Roxiasta tuli Lilli ja matka jatkui hoitopaikasta kohti omaa kotia oman perheensä kanssa 5.5.2019 <3

7.4.2019
Roxia on muuttanut kotihoitoon ja päässyt siellä laskemaan stressiään ja totuttelemaan kotikoiran elämään rennosti ja kannustaen. Roxia käytettiin myös yhdistyksen puolelta hammasröntgenissä, sen steriloinneen eläinlääkärin suosituksesta. Mitään kriittistä, mikä vaatisi esim hampaan poistoa ei havaittu. Hampaista tulee kuitenkin pitää huolta ja käyttää Roxia hammaskiven poistossa tarpeen mukaan. Sille olisi myös hyvä opettaa hammaspesu.

Roxia on reipastunut paljon kotihoidossa. Se asuu tällä hetkellä kerrostalossa eikä häiritsevästi reagoi rapun ääniin. Kotiin tuleviin vieraisiin tyttö reagoi ensin haukkumalla, mutta melko nopeasti tottuu kun hänelle osaa antaa tilaa ja aikaa itse todeta tilanteen turvalliseksi.

15.2.2019
Roxia palaa kotia etsiväksi koiraksi.

11.2.2019
Roxia saapui Suomeen 12.1.2019.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Roxia saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roxia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Roxia on steriloitu Suomessa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Roxian yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.