Kodin saanut koira: CLAUS (C-tiimi) (nyk. Solo)

Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.11.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Onneksi yhä useammat ihmiset Romaniassa haluavat tehdä töitä tilanteen muuttamisen eteen. Eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorie on perustanut M.G.Rescue – nimellä toimivan tarhan Bulbucata-Stalpu -alueelle, joka sijaitsee noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Mihailin tavoite on tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, hevosia, vuohia ja kaneja.

Mihai pelastaa tarhalle löytämiään, hylättyjä koiria ja lunastaa koiria pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta. Kesäkuussa Mihai haki Palladyn kunnalliselta tarhalta turvaan emon ja sen kolme pientä pentua, Clausin, Cimmon ja Claaran.

Kaikki kolme pentua ovat leikkisiä, reippaita ja uteliaita peruspentuja. Pennut tulevat vieraiden luokse ja antavat koskea ja silittää ja ne  vaikuttavat avoimilta ja sosiaalisilta. Tarhalla pennut asuvat samassa häkissä kahden eri pentueesta olevan pennun kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Tarhalla pennut innostuvat haukkumaan silloin, kun muut koirat haukkuvat, mikä on hyvin normaalia elämää tarhalla, eikä välttämättä ennusta sitä, miten äänekkäitä koirat ovat kotioloissa. Claus on pentueen tuumailija, se seurailee hetken sisarustensa puuhia, kunnes ottaa itse osaa touhuun.

Claus on vielä hyvin nuori, emmekä me tunne Clausin perimää ymmärrettävistä syistä johtuen. Tämän vuoksi Clausille kodin tarjoamiseen liittyy riskejä: emme tiedä minkälaiseksi aikuiseksi Claus tulee kasvamaan, sillä käytös muotoutuu vielä aikuistumisen, kypsymisen sekä tottakai kotiutumisen myötä. Tämä on kuitenkin riski, joka rescuepentua adoptoidessa pitää ottaa ja ymmärtää.

Claus etsii kotia, jossa riittää kärsivällisyyttä, sitoutuneisuutta ja huumoria tukea pientä pentua sen matkalla kodittomasta suomalaiseksi kotikoiraksi. Clausilla ei ole mitään kotikoiran taitoja, vaan kaikki on opeteltava alusta pitäen. Claus on tarhakäytöksen perusteella kiva peruspentu, joten Clausia voidaan harkita rakastetuksi perheenjäseneksi monenkinlaiseen kotiin. Clausille etsitään kotia, jossa on entuudestaan reipas koirakaveri, sillä Claus selvästi tukeutuu sisaruksiinsa.

Pentueen herttainen mustanaamio Claus on noin 25 cm korkea ja painaa 3-4 kiloa, ja  tulee todennäköisesti kasvamaan pieneksi keskikokoiseksi.

Päivitykset

27.11.2021
Claus matkasi tänään sisarustensa saattelemana Suomeen omaan kotiinsa. Claus sai uudeksi nimekseen Solo ja pääsee nyt viettämään onnellisia koiranpäiviä omassa perheessä.

3.10.2021
Claus on varattu omaan kotiin! Onnea Claus!

29.9.2021
Claus etsii nyt omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Claus tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Claus saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Claus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Clausin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: