Päivitetty 06.02.2022

Kodin saanut koira: DAIMI


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon.

Romaniassa omistettuja koiria hylätään toisinaan sinne sun tänne. Koirien hylkäämisen syynä voi olla taloudelliset vaikeudet, muutto tai omistajan sairaus. Daimi on löytynyt tieltä, josta se on päätynyt Carmenin hoivaan Carpen tarhalle. Daimi on hyvin avoin ja tottunut ihmisiin, se vaikuttaakin joskus olleen kotikoira. Lisäksi tie löytöpaikkana viittaa aiempaan kotikoirataustaan. Tulee kuitenkin huomioida, että omistetun koiran elämä Romaniassa voi poiketa siitä, mihin olemme Suomessa tottuneet. Monet meille itsestään selvät kotikoiran taidot voivat olla Daimille vieraita, joten uuden omistajan tulee kuitenkin valmistautua totuttamaan Daimi koiralähtöisesti kotikoiran arkeen.

Daimi on noin kolmevuotias varsin mukava narttukoira. Kulkurien aktiivien saapuessa sen häkkiin, Daimi tulee reippaasti tervehtimään vieraita. Se vipeltää iloisesti häkkiä ympäri, mutta istuu nätisti odottamaan ruokaa. Vieraat saavat katsoa Daimin hampaita, joissa näkyy jonkin verran hammaskiveä. Tulevan omistajan tuleekin varautua huolehtimaan hampaista. Daimin etujalat ovat barokki-malliset eli taittuvat hiukan ulos ranteiden kohdalta. Barokkijalkaisuus ei vaivaa koiraa, mutta nivelet voivat kulua nopeammin, joten vanhuuden vaivoja ehkäistäkseen Daimin olisi hyvä pysyä solakkana. Lihaskunnon ylläpitämisen lisäksi myös nivelten terveyttä tukevat ravintolisät ovat harkinnan arvoisia. Barokkijalkaisesta pötkyläkehostaan huolimattaan Daimi tekee varsin korkeita hyppyjä! Vaikka koira pitääkin loikkimisesta, omistajan tulee huomioida, että kovat alastulot rasittavat ranteita. Daimi sopisi monenlaiseen ympäristöön, mutta onnellisin se varmasti olisi puuhaillessaan aktiivisesti uuden omistajansa kanssa. Daimia voisi ajatella myös ensikoiraksi tai lapsiperheeseen.

Tämä suloinen neiti on n. 40cm korkea ja painaa 12kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

5.6.2022

Pieni vauhtiraketti Daimi matkusti Suomeen ja pisti kaikkien päät pyörälle syöksyessään sylistä toiseen rapsuteltavaksi. Onnea Daimi ja perhe, Daimi on nyt kotona!

18.11.2021

Ihastuttava Daimi saa pian karistaa syksyisen tarhan kurat tassuistaan, kun matka ikiomalle pehmoiselle pedille alkaa. Daimi on varattu!

31.10.2021

Daimi aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Daimi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daimi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.